Як пошити рукавичку для кухні своїми руками


Бажаєте дізнатися як пошити кухонну рукавицю? Тоді читайте у нашій статті з покроковими інструкціями та фото як зшити рукавиці для кухні своїми руками.

Мої кухонні рукавиці вже неабияк зносилися, тому я вирішила пошити нову пару, та заразом поділитися з вами інструкцією з виготовлення такого корисного аксесуара для домогосподарки. Я думаю цей швейний урок не тільки цікавий, але ще й практичний, адже подібні прихватки потрібні на будь-якій кухні, оскільки надійно захищають руки від опіків під час роботи з гарячим посудом та плитою. А ще такі рукавиці для кухні можуть стати чудовим подарунком на новосілля вашим друзям чи сусідам.

Для реалізації цього швейного проекту вам знадобляться лише базові швейні навички, деякі кравецькі приналежності та швейна машинка. Це може бути промислова прямострочка чи побутова модель. Якщо у вас немає подібної швейної техніки, але ви б хотіли її придбати, тоді відвідайте цей швейний супермаркет. Я впевнена ви знайдете там все необхідне для шиття.

Отже, щоб пошити рукавичку для кухні вам знадобляться:

- ⅓ метра основної бавовняної тканини

- ⅓ метр бавовняної тканини для підкладки

- ⅓ метра ватину для жаростійкості

- промислова або побутова швейна машинка

- дисковий ніж для тканини та розкрійний мат

- кравецькі шпильки

Крок №1.

Для початку скачайте безкоштовну викрійку рукавиці для кухні з сайту MaryMarthaMama. Потім роздрукуйте її на аркуші паперу формату А4. Якщо ви роздрукували викрійку в правильному масштабі, то довжина рукавиці повинна бути 24 сантиметри.

Далі вам потрібно буде вирізати по дві деталі з трьох різних матеріалів, а саме основної тканини, підкладки та ватину. Потрібно вирізати деталі так, щоб у однієї з заготівок великий палець був спрямований ліворуч, а інший – вправо.

Крок №2.

Тепер нам потрібно зібрати разом деталі з ватину та основної тканини. Спочатку покладіть деталь із ватину. Зверху на неї деталь із основної тканини, лицьовою стороною вниз. Далі деталь з цього ж матеріалу, але лицьовою стороною вгору. А потім покладіть ще одну деталь із ватину. Після цього скріпіть усі шари разом кравецькими шпильками.

Крок №3.

Прострочіть заготовку по краю на швейній машинці. Шийте з припуском на шов 13 міліметрів (½ дюйма). Залишіть незашитим отвір для руки. Потім обріжте зайві припуски і зробіть надсічки на вигнутій частині рукавиці, між великим і рештою пальців. Після цього виверніть заготовку на лицьову сторону.

Крок №4.

З'єднайте дві деталі підкладки лицьовими сторонами разом. Далі, використовуючи швейну машинку, зшийте заготовку, окрім отвору для руки. Шийте з припуском на шов 13 міліметра (½ дюйма). А ще залиште незашитим приблизно 5 сантиметрів з боку заготовки.

Крок №5.

Покладіть зовнішню частину вашої рукавиці для кухні всередину підкладки. Скріпіть заготовки шпильками та прошийте розтруб для руки по колу. Тільки майте на увазі, що вам потрібно прострочити лише по двох верхніх шарах.

Крок №6.

Протягніть зовнішню частину кухонної рукавиці через отвір у підкладці, щоб вивернути її на лицьову сторону. Потім зашийте отвір у підкладці на швейній машинці або вручну.

Крок №7.

Вставте підкладку всередину прихватки. Прикріпіть шпильками і прошийте навколо отвору, відступивши приблизно 6 міліметрів (¼ дюйма) від краю.

Ну от і все. Наш швейний проект закінчено. Тепер, коли ви вже знаєте як пошити рукавичку для кухні своїми руками, зробіть собі пару таких та захистіть руки від опіків!

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!