Як правильно налаштувати товарні оголошення Google Shopping?


Чотири роки тому українцям став доступний сервіс товарних оголошень Google Shopping. Він дозволяє покупцеві порівняти вартість товарів у різних магазинах і вибрати продавця, що сподобався, вивчивши ціни та фото, а після - купити продукцію.

Що таке Google Merchant Center?

Google Merchant Center (https://adwservice.com.ua/nastrojka-merchant-center-google/) – рекламний сервіс, який дозволяє інтернет-магазинам продавати свої товари у пошуковій видачі. Сервіс відкриває доступ для рекламодавця до інструменту Google Shopping, який показує користувачам пошукової системи Google оголошення, що містять фото товару та його ціну.

Merchant Center - фантастичний інструмент для збільшення коефіцієнта конверсії платформи, трафіку інтернет-магазину та залучення клієнтів. Google Shopping збільшує відсоток відвідувачів, які не тільки переглядають сайт після переходу по рекламі, а й одразу купують.

Так, на товарну рекламу Google припадає близько 70% роздрібних витрат та 80% усіх кліків у Сполучених Штатах Америки.

Для кого ефективне налаштування Google Shopping?

Слід сказати, що цей вид реклами підходить не всім. Найбільш ефективно товарна реклама показала себе для:

- Ніш з підвищеною конкурентною активністю та високою вартістю кліка. Потенційний покупець може побачити вартість ще етапі вивчення оголошення. Він не відкриватиме сайт, якщо розраховує на нижчу ціну, і рекламодавець не оплачуватиме клік.

- Онлайн-магазинів із великою кількістю товарів. Google купівлі допоможуть в автоматичному режимі показувати оголошення по всій лінійці товарів. У результатах пошуку можуть одночасно з'являтися більше одного оголошення одного рекламодавця. Це підвищує ймовірність того, що покупець вибере саме Ваш інтернет-магазин.

- Тематик, у яких низька ціна є вирішальним фактором при купівлі. Наприклад, смартфони, ноутбуки чи будь-яка побутова техніка. Покупці бачать низьку ціну і натискають на оголошення.

- Продавці, у яких часто змінюються ціни. Якщо у вас немає в штаті контекстолога для постійного виправлення цін, Ви все ще можете використовувати Google Shopping - тут вартість коригується в автоматичному режимі.

Як відбувається налаштування товарних оголошень Google?

Налаштування товарних оголошень відбувається у стандартному кабінеті Google Ads:

1.Створіть новий обліковий запис або увійдіть до уже чинного. Ви можете зареєструватися з будь-якої пошти Gmail.

2. У своєму рекламному кабінеті створіть нову РК та виберіть для неї тип "Покупки".

3. Виберіть назву для нової рекламної кампанії. Установки можна скопіювати з чинної РК. Для цього виберіть потрібну кампанію з меню, що випадає, або скористайтеся функцією "завантажити налаштування з".

4. Перейдіть на поле "Країна продажу" та визначтеся з країною, в якій будуть демонструватися оголошення.

5. За потреби активуйте функції пріоритету рекламної кампанії або відфільтруйте майданчики для показу оголошень. Для цього передбачено кнопку "Налаштування покупок".

6. Також можна додати або видалити геолокацію за допомогою вкладки "Місця розташування". Тут ви можете вибрати де буде демонструватися реклама. Якщо не змінювати налаштування, покази відбуватимуться як у пошуку, так і у КМС. Якщо зняти галочку, можна вимкнути покази в медійній мережі, залишивши лише пошук.

7. Встановіть вартість кліка. При автоматичному призначенні ставок задавайте лише максимальну вартість переходу, мінімальну систему відрегулює самостійно. Це можна зробити у графі "Ставка за замовчуванням".

8. У вкладці "Бюджет" Ви можете відрегулювати витрати на ведення рекламної кампанії, встановивши витрати на день або місяць.

9. У розширених параметрах кампанії можна налаштувати метод показу, планування часу показу та динамічні URL-адреси.

10. Після того, як усі зміни внесені, клацніть на "Зберегти та продовжити". Відкриється меню "Створення груп оголошень". Тут потрібно буде поставити цілі для РК та вибрати стратегію призначення ставок.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!