Як зміниться колишній хірургічний корпус палацу Потоцьких


КП ПІК «Палац» розробило та представило цілісну концепцію ревіталізації та розвитку Комплексу колишнього палацу Потоцьких в Івано-Франківську.

Концепція базується на збереженні та пристосуванні будівель та споруд в такому вигляді, який дійшов до наших днів з застосуванням необхідних реставраційних заходів та прийомів для максимального проявлення, розкриття, фіксації, музеєфікації усіх ціннісних елементів комплексу різних часових історичних періодів.

Концепція включає ряд матеріалів з обґрунтованими рішеннями, щодо реставраційних заходів, функційного наповнення Комплексу, встановлених взаємозв’язків між окремими функціями, будівлями, спорудами, та загалом у комплексі; рішень, щодо відкритості території та окремих його функційних блоків до міста, перспективних форматів діяльності Комплексу.

Розроблена концепція стане базою для підготовки проєктів та програм для залучення партнерів та інвестицій, в тому числі і міжнародних. Адже її втілення потребує значних капіталовкладень, які точно не зможуть бути профінансовані виключно коштом міського бюджету.

Щоб було зрозуміліше та наочніше – відзнято цикл відеосюжетів, які включають в себе інформацію про кожен окремо взятий корпус, історію його появи на території Комплексу, існуючий стан, наявність документації та подальші плани на реставрацію та пристосування.

Сьогодні у фокусі корпус А – хірургічний.

Відео про корпус Б (терапевтичний) – за посиланням.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!