Яка різниця між LED-лампами H7 та H11


Переваги та недоліки кожного типу світлодіодних ламп. Які види лед-ламп краще підійдуть саме вашому автомобілю? У нас на сайті.

Вибір ламп для фар може поставити в глухий кут недосвідченого водія. Величезний вибір моделей та цоколів потребує знань для самостійного вибору освітлення, адже помилитися дуже легко. Більшість автовласників користується інформацією з інструкції щодо експлуатації, проте для старих автівок такий підхід не актуальний.

Що спільного та відмінного між цоколями Н7 та Н11

Обидва цоколі належать до ламп ближнього світла та є взаємозамінними. Їх відносять до типу LED, і вони не здатні працювати у спеціальному місці для галогену. Проте LED-лампи H11 компактніші та сучасніші, вони представлені цілим спектром високопродуктивних моделей для ергономічного розподілу простору.

Після недавньої модернізації найпоширенішим варіантом стали лампи з близькою конструкцією Н8/Н9/Н11. Вони розроблені за тим самим принципом, що й звична багатьом водіям Н7, проте набагато менші та споживають менше електроенергії. З їх появою почали розробляти маленькі фари, які більше не навантажують передню частину машини.

Переважно вони використовуються на машинах японського походження, проте й інші автовиробники почали запозичувати вигідне та практичне рішення. Інженери стверджують, що вони оптимально підходять для протитуманок і саме в них показують ідеально збалансовані показники. У лампах ближнього та дальнього світла вони менш ефективні.

Різниця між Н8/Н9/Н11

Ці моделі дуже схожі між собою та створені за одним принципом, проте між ними все ж є різниця:

1. Н8. Габарити деталі точно відповідають галогеновим аналогам: діаметр — 20 мм, а загальна довжина — 55 мм. Цоколь може бути виконаний із металу чи пластику, рідше — з алюмінію. Світловий потік у цих ламп легко охоплює проїжджу частину з узбіччями й гарантує повне освітлення віддалених об’єктів.

2. Н9. Оптимальне рішення для протитуманок, адже модель дає високий коефіцієнт корисної дії, при цьому не гріється та не провокує втрату теплової енергії. У ній є два додаткових поперечних елементи, які допомагають краще її зафіксувати. Також підходить для фар дальнього світла.

3. Н11. Можна легко замінити на Н8 чи Н7, адже конструкція цоколя майже ідентична. Їх відрізняють простий монтаж, мінімальне навантаження на електромережу та високий рівень безпеки. Вони не сильно гріються, проте система активного чи пасивного охолодження стане в пригоді.

Лампи можна придбати окремо або в комплекті з контрольними блоками та з’єднувальними дротами. Цей набір підходить для капітального ремонту та не потребує додаткових засобів. Для звичайної заміни можна обійтися лише лампами.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!