Якщо ми втомимось, то виснажаться наші воїни, — франківська лікарка-волонтерка Світлана Вінтонюк


Лікарка-волонтерка Міського клінічного перинатального центру Івано-Франківська Світлана Вінтонюк вважає, що якщо у волонтерів опустяться руки - виснажаться й захисники.

За словами медикині, втома - визнання поразки. Таку думку лікарка висловила під час вечірнього ефіру “Галичини” 15 серпня, інформує Бліц-Інфо.

"Ми мусимо пам'ятати одну річ - якби не ті хлопці, які захищають нашу країну, нам би не було так добре тут. Наші медики роблять подвійну роботу, мало того що вони озброєні, так вони ще й лікують наших бійців. Якщо втомимось ми, то виснажаться вони, а як виснажаться вони, то буде катастрофа",- пояснює Вінтонюк.

Волонтерська діяльність Світлани Вінтонюк розпочалась ще до війни, тоді вона допомагала онкохворим дітям. Жінка ділиться, що з першого дня повномасштабного вторгнення вирішила допомагати й воїнам.

"Було страшно, перші дні був безлад у думках та рішеннях, але потім я зрозуміла, що це моя країна і я мушу щось робити, аби бути корисною. На третій день повномасштабної була перша поїздка у Польщу, ми довго стояли в черзі на кордоні, а коли їхали назад, то поляки відгукнулись, адже я була повністю завантажена медичною допомогою, оптикою, термобілизною тощо. Пізніше вже були дрони, до допомоги приєднались друзі, колеги з пологового, айтішники та незнайомі мені люди. З логістикою було важко, тому ми почали шукати їх у Чехії, Ісландії, Англії. У пріоритеті зараз - воїни, які на нулі, адже вони найбільше потребують цієї допомоги",- розповідає лікарка.

Нагадаємо, днями Світлану Вінтонюк відзначили Орденом Святого Пантелеймона, яку також називають “медичним Оскаром”. 

“Орден Святого Пантелеймона” – найвища громадська відзнака професійно-фахового спрямування, якою нагороджують за значні результати в галузі охорони здоров’я, у духовному й фізичному розвитку українського суспільства. Її заснували у 2009 році та щорічно вручають 9 серпня у День святого великомученика та цілителя Пантелеймона.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!