Якщо щодня користуватися сходами, можна знизити ризик появи хвороб серця


Нещодавно британські вчені закінчили дослідження, в якому взяли участь понад 400 тисяч дорослих громадян Великобританії. Завданням даного опитування було проаналізувати фізичне здоров'я піддослідних та їх спосіб життя, включаючи необхідність щоденного використання сходів. У результаті було визначено, що у людей, які відмовилися від ліфта, знижується ризик захворювань серця. Особливо це стосується тих, хто не входить до групи ризику.

Також, дослідження Biobank показало певну закономірність. Люди, які припиняли ходити сходами збільшували ризики хвороб серця на 32%. На додаток до цього, вчені спеціально вивчили заздалегідь ішемічну хворобу серця та ішемічний інсульт (найпоширеніші причини смерті у світі). Природно, однією з умов збереження здорового серця вважається і відсутність стресу. Щоб відволіктися від його збудників, можна, наприклад, запускати автомати ВІП Казино, які доступні 24/7 у безкоштовному режимі без реєстрації.

Детальніше про дослідження та висновки вчених

Результати цього дослідження було опубліковано виданням Atherosclerosis ще 15 вересня 2023 року. При цьому, вказується, що воно тривало 12 років і показало цікаві результати. А саме:

Підйом щонайменше по 50 сходинках щодня знижує ризик появи серцевих недуг на 20%;

Навіть невеликі фізичні навантаження здатні покращити функціонування серцево-судинної системи.

Мало того, відмова від ліфта на користь спуску та підйому пішки, вважається безкоштовним тренуванням. Фахівцями доведено, що в процесі ходи сходами, у людей покращується артеріальний тиск. Понад те, це сприяє зміцненню серцевих м'язів.

За словами американського епідеміолога Лу Ці з університету Тулейн, така "зарядка" сприяє швидкому та ефективному зміцненню організму. Зокрема, це стосується покращення роботи серцево-легеневої системи, а також жирового обміну. При цьому, вчений додав, що короткий та інтенсивний підйом сходами - непогана заміна поточним порадам з фізичної активності.

Регулярне подолання сходів як заміна справжнього тренування

Фізичні навантаження індивідуальні для кожного, тому не можна чітко сказати, замінить ходіння сходами тренування в залі чи ні. Тут все залежить від цілей людини та насамперед важливо визначитися з ними. У разі бажання підтримати тонус і зміцнити здоров'я потрібно просто вибирати сходи замість ліфта або ескалатора.

Для максимальної користі для здоров'я серця, краще здійснювати такі походи регулярно, а не раз на тиждень. А якщо потрібно розбавити щоденну зарядку чимось новим, можна створити якийсь план. Тобто треба поставити мету, наприклад, проходити по 4-5 поверхів щодня. І останнє, завжди потрібно ставитись до власного тіла з повагою. Іншими словами, якщо людина втомилася, не можна перевантажувати себе, адже будь-які вправи вимагають поступового збільшення навантаження.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!