З двох лікарень у Києві евакуюють пацієнтів і персонал через «анонсовані удари» Росії – КМДА


Київська влада «терміново» починає евакуацію двох лікарень у столиці, заявляє Київська міська державна адміністрація 26 квітня.

Йдеться про два медичних заклади на вулиці Богатирській на Оболоні, один із них – дитячий, пише Радіо Свобода.

«В інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. І що, нібито, в цих лікарнях перебувають військові. Це абсолютна брехня і провокація ворога, яку він намагається використати для удару по соціальній інфраструктурі столиці», – заявляє КМДА.

У міській адміністрації пояснюють, що вирішили перевести хворих дітей, їхніх батьків і медичний персонал до інших лікарень, щоб убезпечити їх.

Крім того, КМДА повідомляє, що звернулася до Служби безпеки України та Міністерства охорони здоров’я до допомогу та поінформувало про заходи, які вживає для збереження життя й здоров'я пацієнтів і персоналу лікарень.

За даними Міністерства охорони здоров’я на 11 березня 2024 року, російські обстріли та бомбардування за час повномасштабної агресії пошкодили або зруйнували 1 740 медичних закладів. З них 1 537 пошкоджені, а 203 — зруйновані повністю. Йдеться в тому числі про амбулаторії, поліклініки та пологові будинки.

Місцева влада неодноразово повідомляла про удари Росії по медичних закладах. Кремль продовжує заперечувати цілеспрямовані удари по цивільних об’єктах в Україні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!