З Коломиї до Румунії планують запустити новий залізничний маршрут


Днями очільник Коломиї підписав меморандум з мером румунського міста Сиґіт-Мармацієй Васіле Молдаваном, щодо співпраці над створенням залізничного маршруту Коломия – Сиґіт-Мармацієй.

Це дозволить зʼєднати залізницею Коломию зі ще однією країною Євросоюзу (нещодавно запрацював залізничний маршрут Коломия - Варшава). Про це повідомив мер Коломиї Богдан Станіславський.

Планується, що маршрут Коломия–Сиґіт-Мармацієй буде створений на основі чинних: 753/754 та 755-756 «Рахів-Валя-Вишеулуй».

"Це дозволяє сподіватись, що ініціатива буде реалізована в найближчому майбутньому, адже справа абсолютно реальна. Логістика завжди була ключовою для розвитку міст та країни в цілому. Очільники Сиґіт-Мармацієй наочно демонструють що таке дієва співпраця",- каже мер.

Він зазначив, що на найближчій сесії міської ради запропонує депутатам звернутись до уряду та АТ «Укрзалізниця» з проханням підтримати нашу ініціативу. Румунські партнери також звернуться до свого національного перевізника

Така концентрація міжнародних залізничних маршрутів з початком у Коломиї дозволить розвинути на базі міста потужний транспортно-логістичний хаб. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!