За гроші, зібрані на прощі для Нацгвардії придбають тепловізор


За зібрані під час Всеукраїнської Патріаршої прощі кошти активісти групи «Свій за свого» планують придбати тепловізор для 4 батальйону Нацгвардії.

Про це повідомили під час брифінгу ініціативної групи «Свій за свого», де були присутні  Лідія Анушкевичус, отець Олег Каськів, представник командування 4 батальйону Нацгвардії, а також батько одного з солдатів Микола Пасенюк. 

Як розповів отець Олег, під час Всеукраїнської Патріаршої прощі до Галицької чудотворної ікони Матері Божої в селі Крилос Галицького району були зібрані кошти в сумі 35 425 гривень.

А за підсумками проведеного «Франківського патріотичного розпродажу» волонтерам вдалось зібрати 7 457 гривень. Загалом вдалось зібрати допомогу в сумі  43 тисячі гривень.

Як повідомила Лідія Анушкевичус, за ці кошти планують придбати тепловізор для 4 батальйону Нацгвардії. Також вона подякувала всім хто долучився до організації збору коштів і наголосила що збір триває, тому допомагати потрібно й надалі.

Натомість представник командування 4 батальйону Нацгвардії виразив подяку всім волонтерам та духовенству, що долучились до збору коштів. І  запевнив, що тепловізор  дуже необхідний для батальйону. Адже допоможе зберегти життя багатьом бійцям, а також спростить виконання завдань, які стоять перед ними.