За минулу добу на Донбасі загинув один український військовий, а трьох було поранено


На Луганському напрямку день пройшов спокійно – не зафіксовано жодної провокації з боку бойовиків.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко. На Луганському напрямку день пройшов спокійно – не зафіксовано жодної ворожої провокації.

На Донецькому ж напрямку спостерігається напруження. "Бойовики двічі застосували бронетехніку та стрілецьку зброю поблизу Красногорівки. В районі Донецького аеропорту, зокрема селища Піски та Опитного, незаконні збройні формування стріляли зі 82-мм мінометів, порушуючи Мінські домовленності та умови відведення зброї калібром менше 100 мм", - сказав речник АТО.

Біля Авдіївки та Пісок бойовики здійснювали неприцільні обстріли зі стрілецької зброї. Також бойовики застосовували стрілецьку зброю, гранатомети та великокаліберні кулемети в районі Новгородського та двічі вистрілили по одній міні з 82-мм міномета, таким чином намагаючись спровокувати українських військовослужбовців на вогонь у відповідь.

Крім того, заборонені Мінськими угодами 82-мм міномети та бронетехніка також були зафіксовані поблизу Горлівки – ворог обстрілював наші позиції неподалік Майорська та Зайцевого.

"Ще один провокативний обстріл з ворожої БМП було помічено біля селища Луганське. Бойовики також застосовували стрілецьку зброю, гранатомети та великокаліберні кулемети. На відміну від задіяних мінометів та БМП – ці обстріли були неприцільні й носили провокативний характер", - додав речник АТО.

Маріупольский напрямок: тут відбулося бойове зіткнення. Сили АТО успішно відбили напад і не понесли жодних втрат. Також в районі села Широкине зафіксовано один прицільний обстріл зі стрілецької зброї.

За словами Лисенка, за минулу добу один військовослужбовець загинув і троє отримали поранення.

Нагадаємо, вночі бойовики 11 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО.