За перший квартал цього року Франківськ недоотримав майже 8 мільйонів податків


Сьогодні на оперативці заслухали звіт про надходження місцевих податків і зборів за 1 квартал цього року від Департаменту економічного розвитку, екології та енергозбереження

За цей час план недовиконано, сплатили 138,7 млн грн місцевих податків - це понад 52 тисячі платників. А єдиного податку за січень-березень 2021 – 92,9 млн грн. Тобто невиконання плану – 92,3% (на 7,8 млн грн менше). Про це йдеться на сторінці міського голови в соцмережі.

"Інша статистика свідчить, що нам треба робити висновки, контролювати та перевіряти хто уникає сплату податків. Я бачу, що в нас є проблема зі сплатою земельного податку та ПДФО. Розумію, що великі втрати через карантин та пандемію, через скасування боргу через карантинні обмеження і т.п. Та попри те, що зараз важкий час місто має наповнювати свій бюджет", - каже мер.

Йдеться не про малий бізнес та й без того підприємців, які постраждали через обмеження, а власне про великий бізнес і юридичних осіб! Адже вони є найбільшими платниками єдиного податку

"Вкотре звертаюсь і прошу тримати на контролі надходження податкових зборів за землю та нерухомість першочергово для юридичних осіб. Окремо тримати на контролі найбільших боржників... Також дав доручення підготувати та подати чітку аналітику зі сплати податків у порівнянні з іншими аналогічними міськими громадами і робити висновки", - написав Руслан Марцінків.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!