За вихідні троє прикарпатців стали жертвами шахраїв


Три випадки шахрайств за вихідні зафіксували прикарпатські правоохоронці. Довірливі прикарпатці пересилають гроші на невідомі рахунки, повідомляють банківські дані невідомим особам і втрачають сотні тисяч гривень.

Поліцейські вкотре закликають громадян бути обачними та не довіряти невідомим особам у мережі Інтернет.

18 червня до галицьких правоохоронців звернулася 40-річна жінка. Вона повідомила, що з її рахунків зняли майже 200 тисяч гривень. Як вдалося з’ясувати поліцейським, напередодні до потерпілої зателефонувала невідома особа і повідомила, що її карту заблоковано. А щоб розблокувати – потрібно надати банківські дані. Увійшовши в довіру до потерпілої, псевдопрацівник банку вивідав у жінки всі коди доступу до картки. Відтак здійснив кілька платежів та перерахував собі з рахунків заявниці майже 200 тисяч гривень.

А наступного дня до чергової частини Івано-Франківського районного управління поліції звернулася 20-річна мешканка міста. Вона повідомила, що потерпіла від аферистів у мережі Інтернет. Як з’ясували правоохоронці, потерпіла напередодні розмістила оголошення на відомій інтернет-платформі про продаж товару. Уже за годину до неї зателефонувала невідома особа, яка повідомила, що хоче купити товар. А щоб оплатити його, надіслала посилання, за яким заявниця мала залишити свої банківські дані. Довірлива франківчанка так і зробила. За лічені хвилини з її рахунків зняли понад 50 тисяч гривень.

Також про випадки шахрайства повідомив 31-річний мешканець Івано-Франківська, який переслав шахраям понад 6 тисяч гривень за велосипед, але товар так і не отримав. За всіма фактами шахрайських дій поліцейськими розпочаті та розслідуються кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські Прикарпаття застерігають – будьте обачними в мережі!

Не повідомляйте нікому свої персональні та банківські дані!

Не заходьте на невідомі сайти та не переходьте за підозрілими посиланнями!

Про будь-який факт чи спробі шахрайства повідомляйте на «102».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!