Загиблого на війні пластуна з Прикарпаття посмертно відзначили "Золотим хрестом"


Полеглого військовослужбовця з Тязева Василя Дорошенка посмертно нагородили почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ “Золотий хрест”.

Про це повідомили на сайті Ямницької громади.

"Нагороду воїну присвоєно за проявлену мужність, заслуги, сумлінне виконання поставлених завдань під час відсічі ворогу на полі бою. Відзнаку матері Героя п. Олександрі вручив староста с. Тязів Василь Боднарчук", - зазначається у повідомленні.

Василь Володимирович Дорошенко народився 21 квітня 1995 р. в с.Тязів. Був учасником організації “Пласт”, у 2014 – активіст Євромайдану, захоплювався подорожами автостопом та книгами, також волонтерив, писав прозу й поезію, мріяв про видання власної книги.

У травні 2022 був призваний до лав ЗСУ і з того часу захищав рідну землю від ворога.  Спершу ніс службу в одній з артилерійських бригад, а згодом служив на передовій старшим водієм у складі третьої окремої штурмової бригади однієї з військових частин. У травні 2022 Василь отримав поранення на передовій, та після реабілітації повернувся у стрій і до останнього подиху захищав рідну Україну від ворога. 13 серпня 2023 під час виконання бойового завдання серце нашого земляка зупинилося внаслідок обстрілу, завданого військовими формуваннями рф на бахмутському напрямку в Донецькій області.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!