Захисника з Прикарпаття Миколу Гриджука посмертно нагородили орденом "За мужність"


За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України сержанта, командира кулеметного відділення взводу вогневої підтримки гірсько-штурмової роти 10 гірсько-штурмової бригади "Едельвейс" Миколу Гриджука нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Про це в мережі повідомила Печеніжинська територіальна громада.

"Його боротьба за свободу і незалежність України тривала з 2014-го. З початком повномасштабного вторгнення будучи командиром виконував надважкі завдання в найгарячіших точках. Завжди був відповідальним та мужнім, особовий склад був для нього понад усе. На жаль, його життя обірвалося дочасно в бою за волю українського народу та за наше теперішнє і наше майбутнє. Тим, хто втратив найближчих, нагороди не зменшать біль. Не повернуть спокій у їх серце. Але вони мають твердо знати, що вся Україна та її народ довіку пам'ятатимуть імена та подвиги тих, хто віддав за них своє життя",- йдеться у повідоменні.

Нагадаємо, звістка про смерть захисника надійшла 22 березня 2023 року. Микола Гриджук загинув у бою з російськими окупантами поблизу села Білогорівка Бахмутського району Донецької області.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!