Зайняли посади на окупованих територіях - на Прикарпатті судитимуть двох колаборантів


Івано-Франківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян України, які добровільно зайняли посади у незаконних органах влади. Їм інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 5,7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені, перебуваючи окупованих територіях, у березні 2022 року погодилися на співпрацю представників держави-агресора та незаконних збройних формувань. Житель Херсонщини добровільно зайняв посаду в незаконному органі – «Каховської міської ради окупаційної адміністрації Херсонської області». Він виконує «повноваження» щодо видачі дозволів на зайняття підприємницькою діяльністю, а також популяризує та підтримує ворога на заходах політичного характеру.

39-річна жителька Луганської області добровільно зайняла посаду так званого заступника начальника в незаконному правоохоронному органі – «Старобельского отдела государственной инспекции Государственного комитета налогов и сборов ЛНР», створеного на непідконтрольній органам державної влади територіях.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ у Івано-Франківській області.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!