Життя за Україну віддали четверо захисників з Прикарпаття


Івано-Франківщина втратила на війні ще чотирьох Героїв.

14 липня 2023 року пішов із життя Палійчук Юрій Іванович 1978 року народження, житель с.Малий Гвіздець, інформує Гвіздецька територіальна громада.

Старший сержант Палійчук Юрій Іванович був командиром 2 зенітно-ракетного відділення, призваний на службу Коломийським РТЦК та СП 22.02.2023 року. Як справжній чоловік він пішов захищати Україну, рідну домівку, свою родину від ворога. Але на війні в м. Часів Яр, Бахмутського району, Донецької області огорнула його долю своїм чорним крилом безжальна смерть.

"Глибинний біль ми відчуваємо, коли прощаємося з синами нашої громади – сміливими, хоробрими, безстрашними. Виконавчий комітет Гвіздецької селищної ради висловлює щирі слова співчуття родині загиблого Героя. Розділяємо біль вашої втрати та сумуємо разом з вами. Світла пам'ять і вічна шана Герою-земляку, який віддав життя за Незалежність та територіальну цілісність України. Про час зустрічі Героя повідомимо пізніше. Слідкуйте за нашими повідомленнями",- сумують у громаді.

Втрату має і Калуська громада – у війні за новітню Українську Державу загинув калушанин Іван Паранюк, 1977 р.н.

Іван Паранюк служив стрільцем-зенітником відділення зенітного ракетного взводу. За час проходження військової служби зарекомендував себе виключно позитивно, сумлінно виконував військові накази і був взірцем для Захисників України.

Загинув солдат 15 липня при виконанні бойового завдання на Донеччині.

На жаль, ще однієї важкої втрати зазнала Богородчанська громада. Про це в мережі повідомив голова громади Ростислав Заремба. 

У боях під Авдіївкою загинув житель села Саджава Козир Володимир Геннадійович, 2003 р.н., солдат, механік-водій.

Володимир Козир загинув внаслідок артилерійсько-мінометного обстрілу ще 20 березня 2023 року. Але через численні важкі рани та неможливість одразу евакуювати тіло полеглого бійця виникла необхідність проведення експертизи ДНК. Тепер, після офіційного підтвердження, родина та уся громада нарешті зможе з почестю зустріти свого воїна.

На превеликий жаль, Івано-Франківська громада знову зазнала втрат. Захищаючи Україну та усіх нас, на війні загинув Олег Просвєтов. Трагічну звістку повідомив міський голова Руслан Марцінків.

"Сьогодні, 20 липня, о 18:00 год. пройде панахида за загиблим в Будинку смутку (м. Івано-Франківськ, вул. Ребета,3). Завтра, 21 липня, об 11:00 год розпочнеться прощання із загиблим в Будинку смутку. Поховають воїна на Алеї Героїв кладовища в селі Чукалівка. Співчуття рідним і близьким! Вічна пам‘ять Герою!",- написав мер.

 На фото - Олег Просвєтов

На зображенні може бути: 1 особа та собака

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!