Зонування кімнати на кілька частин за допомогою меблів


Сучасна мода і тенденції оформлення інтер'єру часто призводять до необхідності поділу приміщення на кілька зон. Незалежно від призначення кімнати, її легко можна переробити, створивши затишний куточок для денного відпочинку, активних ігор, читання або роботи.

Раніше для виконання цього завдання потрібно було б виконувати дорогий ремонт із залученням фахівця в галузі дизайну для інтер'єру. Але сьогодні навіть проста ширма-перегородка допоможе власникові без особливих зусиль домогтися потрібного результату.

Типи зонування приміщень

Залежно від початкового використання конкретної кімнати, правила зонування інтер'єру можуть змінюватися. Важливим тут залишається не тільки фактичний поділ або візуальні особливості, а й низка інших параметрів.

Розміри кімнати

Маючи приміщення розміром у кілька квадратних метрів вкрай складно уявити собі можливість створення окремих зон. Виконання додаткового зонування для стандартної спальні, дитячої або офісної кімнати можливе, якщо її площа складає від 8-10 м2.

Тип приміщення

Існує невербальний поділ приміщень на:

- офісне;

- житлове;

- загального призначення. 

Фактично, від первинного типу використання залежать і меблі чи елементи інтер'єру, які будуть доречні саме тут. В ігровій зоні для дітей використання ширми зі скла буде неприйнятним, чого не скажеш про офіс або спальну/робочу зону.

Первинне планування

Ідеальним для дизайнерських рішень залишається зала зі стандартною формою у вигляді квадрата або прямокутника. На жаль, більшість сучасних забудовників у гонитві за додатковими квадратними метрами. Тому вони змінюють форми кімнат, що й відкриває можливість додаткового розміщення окремої зони.

Необхідність у додаткових умовах

Важливо враховувати всі особливості та вимоги ремонту, під час розроблення зонування, а саме:

- наявність розетки;

- особливий тип освітлення;

- спеціальна звукоізоляція;

- полиці або монохромний екран.

Загалом, будь-який тип зонування, який виконується без дизайнера, реалізувати набагато простіше, маючи реальне уявлення про бажаний результат.

Які меблі та елементи інтер'єру використовувати

Не варто обмежувати свої бажання і фантазії. Виберіть спочатку місце фізичного розмежування. Подумайте, який тип меблів зміг би не тільки розділити, а й прикрасити або функціонально доповнити окрему зону.

Обов'язково перегляньте каталог від Home Club, де представлені сучасні полиці для книжок, мінімалістичні й практичні стелажі та стаціонарні й складні ширми з різним дизайном.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!