ЗСУ вночі атакували два десантні катери ЧФ РФ у Криму – ГУР МО України


В анексованому Криму українським військовим вдалося вразити два малі десантні катери Чорноморського флоту РФ, стверджує Головне управління розвідки Міноборони України.

Стверджується, що йдеться про катери проєкту 11770 (клас «Серна»). На суднах перебував екіпаж та завантажена броньована техніка, зокрема БТР-82, пише Крим. Реалії.

У ГУР зазначили, що малі десантні катери класу «Серна» Росія активно використовувала під час окупації Зміїного острова для перекидання військової техніки та десанту.

Крім того, росіяни розміщували на борту катерів зенітно-ракетні комплекси «Тор-м2» для мобільного прикриття свого угруповання на острові та в Чорному морі. Незалежних підтверджень заяви ГУР наріз немає.

Малий десантний корабель класу «Серна» може вміщувати до 45 тонн вантажу та 92 особи збройного десанту.

Міноборони РФ заявило, що в ніч на 10 листопада Крим атакували два безпілотники. Водночас місцеві пабліки повідомили про приліт у Чорноморському. Крім того, російський телеграм-канал Baza стверджує, що вночі у Феодосії безпілотники намагалися атакувати нафтобазу. За даними каналу, два безпілотники літакового типу намагалися атакувати Морський нафтовий термінал. Стверджується, що обидва дрони були збиті. Один із них вибухнув у повітрі і його уламки впали в поле за 400 метрів від нафтобази. Другий дрон упав на території нафтобази і при падінні здетонував.

Внаслідок атаки нібито пошкоджено металеву конструкцію будівлі однієї з місцевих електропідстанцій. Редакція не має доказів, що підтверджують ці твердження.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!