11-річна франківка потребує термінової операції ока


Школьна Руслана Василівна з Івано-Франківська просить допомогти у зборі коштів для термінової операції донечки Богдани.

У дівчинки гліома зорового нерва. Це доброякісна пухлина, але в Україні дівчинку лікують уже багато років та допомогти не можуть. А їй всього 11, пише Бліц-Інфо.

Мати розповідає, що про хворобу дізналися п'ять років тому. Перед черговим медичним оглядом у лікарів сім'ї повідомили, що дитина втратила зір і тільки 10% вона бачить на ліве око. Праве - на 100%.

"Нас заспокоїли лікарі. Сказали, що це досить поширене явище і можна таке скоригувати, пройшовши певний курс вправ. Також було призначено окуляри та Оклюдор на ліве око. Як результат двотижневих вправ зір вдалось підняти до 35%. Але через місяць ми помітили, що ліве око більше, ніж праве. Знову звернулися до лікаря і після проходження групи аналізів було поставлено діагноз: Гліома зорового нерва.(доброякісна пухлина). Після чого нас направили в Київ на обстеження , підтвердження і подальше лікування. Там підтвердили діагноз. Але належного лікування не було запропоновано через великі ризики втрати ока",- пише франківка у мережі.

Тоді сім'я звернулась за допомогою закордон. Цього літа їм відгукнулися лікарі клініки «Шаріте», що в Берліні. Дівчинка зустрілася з професорами 1 жовтня 2019 р. Згідно з результатами повторного МРТ лікарі погодилися видалити пухлину і при цьому зберегти око дитині.

"Бачити звісно вона вже не буде, але за зовнішнім виглядом не відрізнятиметься від інших дітей. На даний час хвороба все більше турбує Богдану. Часті головні болі, тошнота, насмішки з боку дітей. А найбільше лякає те, що по зоровому нерву гліома може поширитися на інше око. Тому не можемо більше зволікати. Лікарі клініки можуть зробити операцію тільки після 100% передоплати",- додає пані Руслана.

Сума - 35 000євро.
Ось номер рахунку "Ощадбанк" 26208510697973, код МФО 336503,
IBAN UA213365030000026208510697973
Школьна Руслана Василівна
Номер карточки «ПриватБанк»
4149 4390 1459 0453

Нагадаємо, минулого року 10-річна Богдана Школьна з Івано-Франківська взяла участь сліпих прослуховуванях проекту "Голос. Діти". Опісля, під час засідання сесії міської ради Руслан Марцінків вручив подяку дівчинці.

До теми: Дівчинці з Франківська терміново потрібна допомога, щоб жити

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!