Боротьба за крісло нардепа від Калущини: Хто балотуватиметься у 85 окрузі


21 липня заплановані позачергові вибори до Верховної ради.

Деякі кандидати вже почали реєструватися в ЦВК та активно агітувати на округах, інші ще чекають слушного моменту, щоб заявити, що йдуть на вибори.

За джерелами Бліц-Інфо, на окрузі №85 (місто Калуш, Калуський, Рогатинський райони, частина Галицького району) планують висуватися вже як мінімум п’ять кандидатів. Треба зазначити, що кілька партій досі не назвали своїх кандидатів, тож очевидно, що список поповнюватиметься.

Уже оголосили про висування мажоритарників партії  "Голос", "Самопоміч", "НРУ" та "Українська стратегія».

Зокрема, від партії "Голос" балотуватиметься викладач кафедри історії ПНУ Роман Кобильник.

Кандидат є співзасновником  ГО «Галицький історико-політологічний центр», членом ГО  «Поступовий гурт франківців». Керівник Рогатинської районної організації політичної партії «Громадський рух «Народний контроль».

В 2015 році балотувався як мажоритарник до Івано-Франківської міської ради, втім вибори програв.

Від "Самопомочі" до парламенту висувається голова міської партійної організації, член виконкому Андрій Дрань.

В 2015 році балотувався від Самопомочі по мажоритарці до Івано-Франківської обласної ради. Втім програв вибори. Займається власним бізнесом: заступник директора компанії, що виготовляє металоконструкції.

Народний Рух України висунув по 85 окрузі голову Калуської міської організації Юрія Погинайка.

Кандидат є членом виконкому Калуської міськради. Займається бізнесом.

Також за джерелами Бліц-Інфо позмагається за депутатський мандат у цьому окрузі і екс-заступник міністра енергетики Ігор Прокопів.  Кандидат буде йти від партії "Українська стратегія", або самовисуванцем.

У 2006 році Прокопів став депутатом Івано-Франківської міської ради по списку "Нашої України". Опісля у 2010 році балотувався від "Фронту змін", але вибори до міської ради програв.  Був заступником голови правління НАК "Нафтогаз України", опісля обіймав посаду президента "Укртрансгазу".

Спробує повернутися у парламент і екс-міністр енергетики Ігор Насалик.

Вперше Насалик потрапив до парламенту в 1998 році від блоку “Партія праці та Ліберальна партія - РАЗОМ”. Був обраний за 85 округом, як безпартійний. Опісля у 2002 році знову повернувся до ВР вже від блоку “Наша Україна” за 86 округом. У 2006 році балотувався до Верховної Ради 5 скликання за списком “Партії екологічного порятунку “ЕКО+25%” номером 5 у списку як безпартійний, але вибори програв. У тому ж році на два терміни став міським головою Калуша.

 В 2014 році був обраний народним депутатом від партії “Блок Петра Порошенка” як безпартійний за округом №85. Тоді ж балотувався на посаду Київського міського голови, але не вистачило голосів. У 2015 році балотувався на посаду Івано-Франківського міського голови від “БПП “Солідарність”, вийшов до 2 туру.  З квітня 2016 року обіймав посаду міністра енергетики та вугільної промисловості.

Позмагається за право залишитись у депутатському кріслі і діючий нардеп від цього округу Віктор Шевченко.

У 2015 році був обраний до Івано-Франківської обласної ради від партії “УКРОП” за 64 округом як безпартійний. З 2016 року обраний депутатом Верховної ради від 85 округу. Член ГО “Інститут розвитку міста “Новий Івано-Франківськ”. Фігурант антикорупційних розслідувань від руху Чесно.

До теми: Вибори 2019: Хто з прикарпатців балотуватиметься до парламенту в 84 окрузі

Хто хоче потрапити до Верховної ради від Долини (86 округ)? Список кандидатів

Від бізнесмена до мера: Хто хоче потрапити до парламенту від Надвірної (округ 87)

Хто з прикарпатців хоче потрапити до парламенту від Коломиї (88 округ)

Мажоритарка у 89 окрузі: Хто збирається у Верховну Раду від Снятинщини?

Хто від націоналістів буде йти до парламенту на мажоритарних округах Прикарпаття

Націоналісти йдуть у парламент за списком «Свободи». Серед них - багато прикарпатців

Ексрегіонал з Прикарпаття увійшов до партії "Слуга народу"

Стало відомо, хто представлятиме "Самопоміч" на мажоритарних округах Прикарпаття