Невдалий обгін на Городенківщині: Серед постраждалих немовля та 8-річна дитина


Про це повідомляє управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.

12 липня  близько 09:00 на автодорозі Р-24  сполученням «Татарів-Кам’янець-Подільський» на відстані 151 км+700 м за населеним пунктом с. Чернятин, Городенківського району сталась дорожньо-транспортна пригода.

26-річний водій автомобіля «MERCEDES-ВENZ» не переконавшись у безпечності маневру здійснюючи обгін, допустив зіткнення з автомобілем «ГАЗ-САЗ», яким керував 63-річний водій. Внаслідок чого з'їхав у кювет та допустив зіткнення з деревом.

До Городенківської ЦРЛ госпіталізували пасажирів автомобіля «MERCEDES-ВENZ»: однорічне немовля, восьмирічну дитину з травмою голови, 22-річна особу з тупою травмою живота та 46-річного пасажира з забоєм грудної клітини і шийного відділу хребта.

Як згодом повідомили Бліц-Інфо у пресслужбі поліції,водії – тверезі. Автомобілі виучені і доставлені на штрафмайданчик.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 ККУ. Санкція статті передбачає штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.