Окупанти чотири рази порушували “тишу” на Донецькому напрямку


Російсько-окупаційні війська минулої доби, 5 січня, 4 рази порушували режим тиші в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Про це полковник Олександр Мотузяник сказав на брифінгу в прес-центрі Міністерства оборони України, повідомляє Укрінформ.

“5 січня 2019 року в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано чотири випадки, коли противник, не дотримуючись режиму тиші відкривав вогонь в бік українських підрозділів. Ці обстріли ідентифіковані як прицільні, фактів застосування противником зброї заборонених калібрів вчора не фіксувалося. Усі випадки порушення ворогом перемир’я сталися на Донецькому напрямку”, - сказав Мотузяник.

Він відзначив, що у відповідь на найбільш небезпечні ворожі вогневі провокації підрозділи Об’єднаних сил застосовували штатну зброю, аби зберегти життя і здоров’я українських захисників.

Минулої доби у лавах Об’єднаних сил обійшлося без втрат — внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений. Водночас, за даними нашої розвідки, 5 січня одного окупанта зі складу російсько-окупаційних військ було знищено та одного поранено”, - додав Мотузяник.