Суд відмовив Халаменді у знятті арешту з майна Торгового Сервісу


Ігору Халаменді не вдалося втілити свій задум. Суд відмовив у клопотанні про зняття арешту на майно та корпоративні права ТОВ “Торговий Сервіс” в рамках кримінального провадження за зверненням Тамари Казанцевої.

Сьогодні, 22 січня Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська розглянув клопотання адвоката Ігора Халаменди про скасування арешту на майно ТОВ “Торговий Сервіс”. В результаті судового засідання, у задоволенні клопотання про скасування арешту відмовлено. Рішення оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, попередній орендар Центрального ринку Івано-Франківська, місцевий підприємець Ігор Халаменда, відомий у кримінальних колах на прізвисько Бура, 24 жовтня 2019 року оформив договір з продажу своєї частки в ТОВ «Торговий сервіс», яке орендувало ринок.

Продаж було здійснено на користь підприємців Тамари Казанцевої та Олександра Туяхова. Одразу після укладання угоди та отримання грошей, вже колишній власник ТОВ «Торговий сервіс», Ігор Халаменда здійснив спробу шахрайства. Він заявив, що жодного договору не було і, застосовуючи кримінальні зв’язки та команду юристів, заявив про свої права на Центральний ринок.

13 листопада Тамара Казанцева звернулася до прокуратури Дніпропетровської області із заявою про вчинення кримінального правопорушення за фактом заволодіння майном шляхом обману, а саме корпоративними правами ТОВ "Торговий Сервіс" і об'єктами нерухомого майна, які належать цьому товариству.

У зверненні до прокуратури Казанцева Т.В. вказала факти вчинення шахрайських дій у період з 20 по 28 жовтня 2019 року з боку Халаменди І.А. У її заяві йдеться про змову Халаменди з державним реєстратором Канізької сільської ради Новомиргородського району Кіровоградської області Шиловою Н.Ю., яка і здійснювала всі реєстраційні дії.

Такі шахрайські дії Халаменди були спрямовані на заволодіння її майном в особливо великих розмірах. Також вона заявила про завідомо неправдиве повідомлення Халаменди про злочин до Івано-Франківського міського відділу поліції з метою приховання власного злочину.

З метою забезпечення збереження речових доказів у кримінальному провадженні, суд постановив накласти арешт на все нерухоме майно ТОВ “Торговий Сервіс”, а також на корпоративні права Халаменди І.А. у Товаристві, шляхом заборони розпорядження та відчуження, та вчинення будь-яких реєстраційних дій.

Розслідування триває. 

Довідка.  Ігор Халаменда, відомий у кримінальних колах під прізвиськами «Бура», ексдепутат від "Партії регіонів". Запам'ятався франківцям жорстокими кримінальними діями.

Історія розпочалася ще у далекому 2010 році, коли кілер застрелив попереднього власника базару, підприємця Володимира Олійника.

Виконав це замовлення соратник і друг Халаменди – Віталій Войциховський. За цей злочин він лише 6 років провів за ґратами.

У 2012 році Халаменда скоїв в передмісті Івано-Франківська смертельну ДТП, у якій загинула молода жінка. Івано-Франківський міський суд тоді навіть "закрив" скандального кримінального авторитета у СІЗО. Про те за деякий час Тисменицький районний суд призначив йому досить незначне покарання за вчинений злочин у вигляді двох років іспитового терміну.

Досі Івано-Франківськ пам'ятає, як, перебуваючи «під кайфом», Ігор Халаменда влаштував перегони із франківськими патрульними.

На слуху також  "стрілянина біля Пасажу", де люди "Бури" вчинили перестрілку в центрі міста

Крім цього, кримінальний елемент Ігор Халаменда займався фінансуванням Антимайдану, вербування так званих тітушок, організовував погрози та побиття активістів Євромайдану

До теми: Викрадення авто і невідомі біля ринку: Власники заявляють про рейдерів

Ігор Халаменда каже, що франківський ринок не продавав

Чому канал кума Путіна захищає франківського кримінального авторитета "Буру"?

Адміністрація франківського ринку забезпечить підприємцям необхідні умови праці

Пустка і безгосподарність: Фоторепортаж з центрального ринку Франківська

На центральному ринку Івано-Франківська буде сучасне освітлення

На франківському ринку виділили безкоштовні місця для "стихійних" продавців

Яким є життя франківського ринку зсередини

Хронологія боротьби за франківський ринок: “Повстання” підприємців у 2014

Лайно, "бій" юристів і невідомі крикуни: Бура намагається повернутися на франківській ринок

Буру таки облили лайном, коли той виходив з ринку

У міському суді адвоката Халаменди запідозрили у спробі тиснути на прийняття рішень

На Центральному ринку заявили про залякування та погрози