У “Нафтогазі” попередили, що субсидіантам, можливо, доведеться оплачувати рахунки з власної кишені


У разі затримки виплат від держави субсидіантам доведеться оплатити повний рахунок за надану послугу самостійно.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

«На жаль, наші зауваження та пропозиції не враховані. Ми пропонували, щоб українці отримували живі гроші на свій рахунок і самостійно, без перешкод, розпоряджалися ними. Натомість грошима і надалі розпоряджатимуться постачальники послуг», — йдеться у коментарі «Нафтогазу» до постанови уряду про монетизацію субсидій із 1 січня 2019 року.

«І маленька родзинка: якщо держава не буде розраховуватися вчасно, субсидіантам доведеться оплатити повний рахунок самостійно», — наголошується у повідомленні.

Як відомо, згідно з постановою Кабінету Міністрів, з 1 січня 2019-го в грошовій формі субсидія надаватиметься тим домогосподарствам, які вперше звернуться за її отриманням. Домогосподарства, яким субсидія вже призначена цього року, продовжать отримувати її до закінчення опалювального періоду відповідно до чинного на сьогодні порядку шляхом перерахування бюджетних грошей місцевими органами соціального захисту населення на рахунки організацій, які надають послуги.

З травня 2019 року субсидії будуть надавати в грошовій формі всім домогосподарствам, які її отримують на опалювальний сезон, а також почнуть у грошовому вигляді надавати пільги на оплату житлово-комунальних послуг.

Починаючи з жовтня 2019-го, грошова форма охопить всіх одержувачів пільг і житлових субсидій.