25 ідей для твоєї ранкової яєчні


Класика сніданку - це щось дуже легке в приготуванні, що не забирає багато часу і, частенько, не дуже приємне на вигляд.

Але якщо у вас є час та можливість, додайте крім яєць і солі в рецепт ще кілька склянок фантазії - ефект буде неперевершеним, пише UA Modna.

Закохана яєчня

яєчня у формі серця

SHUTTERSTOCK

Найбільш валентинівський сніданок у ліжко. Варіантів, як саме додати страві "сердечності", декілька: збігати у супермаркет за спецформочкою або ж акуратно вирізати готову яєчню ножем.

У сердечках

яєчня у сердечках

TIMETOCOOKONLINE.COM

Вбити яйце в складені сердечком сосиски або вирізаний відповідним чином шматок хліба - любов можна виразити і так.

У перцях

яєчня в перцях

SHUTTERSTOCK

Дуже вдалими їстівними формочками можуть стати товстенькі кільця яскравого болгарського перцю.

В "чашечках" з бекону

яєчня з беконом

IMGUR.COM

Змастивши формочки, вкладаємо в них по скибочці шинки (якщо тонка - по два) і вливаємо туди збите яйце (можна із зеленню, цибулею, овочами). У розігрітій духовці через 15 хвилин утворюється смачна "чашечка".

Омлетний бутерброт 

омлет

FRUGALFEEDING.COM

Не пошкодуйте додати в "тісто" молока і масла, а зверху зелені - і швиденько наминайте це ніжне диво на щойно підсмаженому хлібі грубого помелу. Пальці тільки залиште, знадобляться!

Яєчний сендвіч

сендвіч з яйцем

IMGUR.COM

Тут головна фішка - правильна стадія готовності жовтка: в підсмажений і промазаний хліб глазунью потрібно пхати, коли він вже не рідкий, але ще не твердий. За консистенцією - приблизно як яйце в мішечок. Практикуйтеся, воно того варте!

У лососі

яєчня з лососем

FREEDOMFOOD.CO.UK

Смужками лосося "вистилаємо" невеликі горщики, заповнюємо їх свіжоприготовленим омлетом і загортаємо краї. Потім - буквально на кілька хвилин на розігріту решітку, скропити лимоном, притрусити зеленню... і встигнути сфотографувати для Instagram!

З брокколі

яєчня з брокколі

QUEEN-TIME.RU

Чемпіон нашого списку за корисністю. Перед знайомством з яйцями і сковорідкою брокколі варимо 5-7 хвилин, занурюємо в холодну воду і розбираємо на суцвіття. Брокколі можна замінити стручковою квасолею або цвітною капустою, але наш варіант - найяскравіший, а отже, ще й око радує.

Дитячий "дизайн"

яєчня личко

SHUTTERSTOCK

Всі батьки знають, як іноді доводиться викручуватися, аби чадо вирішило поснідати. А яйце - це потенційне сонце, воно ж "око", воно ж личко... Тут головне не переборщити зі зворушливістю!

Турецька яєчня "чилбир"

яєчня по-турецьки чилбир

BIYEMEKTARIFI.COM

Яйця вбиваємо не в олію, а в киплячу воду - тобто готуємо способом "пашот". Після 3-хвилинного варіння заливаємо несолодким йогуртом з часником і спеціями, а зверху ще й розтопленим маслом з перцем. День явно не буде прісним!

Китайська яєчня

25 простих ідей для ранкової яєчні 1/1

IMGUR.COM

Яйця смажимо із соєвим соусом, постійно помішуючи лопаткою, щоб омлет вийшов "рваним". І закидаємо туди китайську локшину, приготовлену з крабовими паличками, морквою, зеленою цибулею і паростками сої. Не проросла соя - згодяться паростки гороху чи пшениці. Темненькі штучки на фото - це такий китайський деревний гриб. Але наш звичайний теж підійде.

Омлет неаполітанський (фріттата)

Омлет по неаполітанськи (фріттата)

TASTE.COM.AU

Суміш з варених макаронів, зеленої цибулі, горошку і тертого сиру заливаємо збитим яйцем, а підсмаживши, засипаємо пармезаном і ставимо у відкритій посдудині в духовку на 10-15 хвилин. Можна зробити і не вегетаріанську фріттату, з шинкою.

Флорентійська яєчня

яєчня по флорентійськи

TASTE.COM.AU

Тут весь секрет в тушкованій суміші зі шпинату і цибулі-порею плюс приправа з солі, перцю і мускатного горіха. Яйця готуємо способом "пашот". Будуємо багатошарову споруду: тост - шинка - тушкована зелень - яєчня - декор за смаком. І роззявляйте рота ширше.

Млинці з омлетом

млинці з омлетом

IMGUR.COM

Млинці смажаться як млинці, омлет готується як омлет - зауважте, що особливо доречно це буде зробити з сиром і зеленню. Потім омлет загортається в млинець і трішки підігрівається у розігрітій духовці.

Піта з яєчнею

піта з яєчнею

TRIEDANDTASTY.COM

Тут головне спекти піту. Розрізавши її навпіл уздовж, кладемо на сковорідку половинку піти спеченим боком вниз, розбиваємо на неї жовток і запікаємо. Поступово плавлячи на ній сир, викладаючи помідор і прикрашаючи чим завгодно.

Японський омлет

японський омлет

QTINY.COM

Збиваємо яйця з соєвим соусом (особливо просунуті поціновувачі аніме можуть додати саке і трішки цукру). На розігрітій сковорідці з плоскими краями робимо "млинець" і загортаємо його в рулет. Зсуваємо на бік - і закидаємо на ту ж сковорідку ще одну порцію тіста. Коли суміш "схопиться", загортаємо в неї наш перший рулетик. І отримуємо тамаго-які. Можете кидати в тісто овочі та імбир - ніхто вас не засудить.

Марокканська яєчня шакшука

Марокканська яєчня шакшука

SERIOUSEATS.COM

Тут головує африканський томатно-перцевий соус матбуха (ну або берете найгостріший з томатних соусів і урочисто його так нарікаєте). Обсмажуємо перець і часник в оливковій олії, щедро ллємо в сковорідку нашу матбуху, в ній ложкою робимо "лунки", вбиваємо туди яйця і смажимо до готовності жовтка. Прикрашаємо зеленню і подаємо з вогнегасником.

Тайський омлет

Тайський омлет

IMGUR.COM

Перемішуємо яйця з рибним соусом нам-пла і вливаємо в розігрітий вок тонкою цівкою. Спостерігаємо, як на омлеті з'являються бульбашки, перевертаємо, підсмажуємо з іншого боку - і подаємо з рисом і гострим соусом.

Яєчня з оселедцем

25 простих ідей для ранкової яєчні 1/1

POVAR.RU

Як готувати яєчню, ви знаєте. Як різати оселедець, теж. Залишилося прогріти в духовці хліб - і зробити його місцем зустрічі цих двох божественних явищ. І кропом коронувати.

Яєчня з капустою

яєчня з капустою

POVAR.RU

Тут важливо, щоби капуста була молоденькою і ніжною. Тонко її шаткуємо, трошки переминаємо - і на сковорідку її, і до м'якості її, і яйцем її. Зелена цибуля все це прикрасить.

Яєчня з фетою

яєчня з фетою

POVAR.RU

Фету на сковорідці доводимо до стану домашнього сиру. Заливаємо збитими яйцями, на стадії напівготовності додаємо помідори. Для повної середземноморськості можна ще й мідій туди запустити.

Грузинська яєчня

грузинська яєчня

IMGUR.COM

Головне - побільше помідорів. Щоб аж плавала в томатному соці. І коріандру, зрозуміло, букетик солідний знадобиться. Базилік і перець теж не зіпсують страву. Потім у все це вмочуємо м'який хліб і намагаємося не пірнути з головою на радощах.

Шотландська яєчня

Шотландська яєчня

REMADEIT.CO.UK

Це, звичайно, не яєчня, але теж прикольно. Зварені яйця загортаються в коржі з м'ясного фаршу і обсмажуються. Головне - якісно заліпити "крутого бранця".

Шоколадний омлет

шоколадний омлет

TASTE.COM.AU

Нормальні люди від одного словосполучення втрачають свідомість, ласуни потирають долоні. Розплавляємо шоколад з вершками і цукром, вливаємо туди збиті яйця - і смажимо все це в сковорідці на вершковому маслі. Після чого складаємо і додаємо фруктів, ягід чи ще якихось смаколиків. Що нам уже втрачати.

Із сальсою з персика і манго

яєчня

TREEHOUSEOFCYN.COM

Якщо ви вже настільки великий гурман, що вас нічим не здивуєш, зробіть собі таке ось диво кулінарної селекції: яєчню з екзотичними фруктами. Це буде щось незабутнє.