Мешканка Городенківщини у 98 років оформила ID та закордонний паспорт. Це "віковий" рекорд


Марії Василівні, яка мешкає у селі Чортовець Городенківської територіальної громади на Івано-Франківщині, нещодавно виповнилося 98 років.

Незважаючи на вельми поважний вік, бабуся зберігає бадьорість і життєдайність. Коли ж виникла необхідність, то особливо не переймалася поїздкою до міста.

Потреба полягала у тому, щоб оформити новий паспорт, оскільки старий зберігся не так, щоб був придатним до подальшого використання. Найцікавіше у цій історії те, що вже у Городенківському відділі міграційної служби бабуся забажала ще й закордонний паспорт. Її не розчарували, бо це відбувалося якраз у крайній день дії експериментального проекту щодо одночасного оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

"Сьогодні бабуся вдруге побувала у відділі міграційної служби, щоби отримати готові документи – ID-картку і паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Судячи з усього, Марія Василівна задоволена відвідинами і швидким результатом",- кажуть у Міграційній службі Івано-Франківської області.

Втім міграційники зауважують, що не варто засмучуватися фактом завершення експериментального проєкту, який діяв 2 роки і передбачав оформлення людині двох паспортів ( паспорта громадянина України і закордонного паспорта) за один візит.

"Опція одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта/паспортів громадянина України для виїзду за кордон, сподіваємося, найближчим часом отримає законодавче закріплення. У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, за яким оформлення документів хочуть спростити на постійній основі та з урахуванням умов воєнного часу і наслідків війни. Законодавці пропонують низку змін до чинного законодавства з метою створення нових можливостей і зручностей для громадян в оформленні паспортних документів як на території України, так і за кордоном",- анонсували у міграційній службі.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!