Аби була справедливість: Марцінків пропонує поділити місто на три частини і почергово вимикати


Очільник Івано-Франківська Руслан Марцінків невдоволений рішенням "Прикарпаттяобленерго" і обласної військово-цивільної адміністрації щодо вимкнень котелень.

Як відомо, з 1 лютого на Прикарпатті запровадили ще одну чергу відключень світла. До неї входитимуть райони, де розміщені котельні, пише "Бліц-Інфо".

"Не всі котельні, але половину котелень будуть дійсно відклювати на декілька годин. В такий час з 10 до 12 год. і у вечірній час з 21:00 до 01:00 год. На жаль, ми на це впливу не маємо. Хоча пропонували військово-цивільній адміністрації, обленерго поділити місто на 3 черги і відключати рівномірно. Тобто, сьогодні лікарні і інші заклади мають генератори і можуть забезпечувати, і світла б було більше. Якби це було просто місто поділене на 3 частини, відключалося би почергово. Ну але сьогодні рішення приймає обленерго і військово-цивільна адміністрація. Але, на мою думку, це не повністю справедливо", - зауважив у ефірі Руслан Марцінків.

За словами голови громади, близько 300 об’єктів сьогодні в різний спосіб або менше виключається, або взагалі не виключається.

"На мою думку, це забагато. Навіть «білий дім», податкова чи інші органи можуть у вечірній час відключатися і з цим нічого такого, проблеми я не бачу. Але рішення приймає Прикарпаттяобленерго разом з військово-цивільною адміністрацією для всієї Івано-Франківської області", - відзначив міський голова.

Відтак, Марцінків зауважив, що для котелень вже запаслися генераторами. Відтак, забезпечуватимуть теплом у автономному режимі.

"Але можуть бути десь пориви, десь певні труднощі, проблеми з опаленням в тих, хто має централізоване опалення. Ще раз кажу і підкреслюю, що рішення остаточне приймає Прикарпаттяобленерго та військово-цивільна адміністрація. Вихід на мою думку є: місто можна було розділити на 3 частини і рівномірно відключати, тоді була б справедливість і не було б стільки питань від мешканців Івано-Франківська і краю", - відзначив голова Івано-Франківської громади. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!