Акцію «Припиніть вбивати людей» провели під посольством РФ


Росія вбиває. Під посольством РФ відбулася акція протесту з вимогою розблокувати роботу контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування

На плакатах учасників та учасниць були написи: «Росія вбиває», «Кремль перекрив кисень», «Росія зробила з Донбасу концтабір». Крім того, організатори влаштували перфоманс, аби наочно продемонструвати ситуацію в лікарнях на окупованих територіях - «тіла» померлих у сміттєвих пакетах склали біля воріт посольства. 

«На наших плакатах написані вимоги до російського політичного керівництва припинити вбивати наших співвітчизників на окупованих територіях і зупинити блокаду. Але ми розуміємо, що все це - частина кремлівського плану і апелювати до совісті чи людяності Путіна марно. Тому наші основні вимоги адресовані українському президентові та уряду - ми вимагаємо терміново поставити питання порятунку мешканців окупованого Донбасу та розблокування роботи КПВВ на всіх міжнародних переговорних майданчиках. А від західних партнерів України ми вимагаємо значного посилення політичного та економічного тиску на Російську Федерацію. Досить стурбованості та декоративних санкцій. Заходу треба визнати, що люди на українському сході продовжують гинути великою мірою через його слабку реакцію на злочини «путінського режиму»», - відзначив один із учасників акції, виконавчий директор Восток SOS Костянтин Рєуцький.

Довідка: Пандемія COVID-19 на окупованих територіях Донбасу набирає рис гуманітарної катастрофи. Навіть за «офіційними» даними, рівень смертності від коронавірусної інфекції на окупованій Донеччині сягає 7,8%, а наші джерела в середовищі тамтешніх медиків вважають, що реальні показники смертності щонайменше вдвічі більші. Росія так і не надала у необхідній кількості обіцяні вакцини, а щеплення «Спутником» недоступне для переважної більшості мешканців ОРДЛО. Бракує медикаментів, необхідних для симптоматичного лікування, кисню, медиків, а також місць у лікарнях, а віднедавна - і у моргах. Крім цього, з «ковідними» пацієнтами змушують працювати студентів медичних вишів.  

Росія забирає у мешканців ОРДЛО останній шанс на порятунок. Його вони могли знайти на підконтрольних українському уряду територіях, де їм доступне вакцинування та якісні медичні послуги. Ще 1,5 роки тому за наказом із Москви окупаційні адміністрації значно ускладнили перетин лінії розмежування - з п’яти контрольних пунктів в’їзду-виїзду три повністю припинили роботу, що зменшило щомісячний потік з 1,5 мільйонів до 20 тисяч перетинів. Але нещодавно ними була фактично заблокована робота останнього КПВВ у Станиці Луганській. Люди залишилися сам на сам з бідою. 

Росія вбиває українців не тільки зброєю. Тепер і COVID-19 Кремль використовує для того, щоб знищувати українське населення окупованого Донбасу для подальшого заміщення його лояльним до себе населенням. І це тяжкий злочин, оцінку якому має дати Міжнародний трибунал у Гаазі. 



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!