Анестезіолога Коломийської ЦРЛ судитимуть через загибель семирічної пацієнтки


Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо лікаря-анестезіолога Коломийської центральної районної лікарні, який порошив протокол і через це померла семирічна дитина.

Про це повідомляють в обласній прокуратурі.

"Досудовим розслідуванням установлено, що у квітні 2020 року до Коломийської центральної районної лікарні госпіталізовано 7-річну дівчинку з діагнозом «гострий апендицит». Перед оперативним втручання лікарем-анестезіологом було порушено «Локальний протокол лікування гострого апендициту у дітей», внаслідок чого під час наркозу у дівчинки виник анафілактичний шок. Всі реанімаційні заходи протишокової терапії були неефективними, та, як наслідок, дівчинка померла. Висновком комісійної судово-медичної експертизи підтверджено причинно-наслідковий зв'язок між діями медика та смертю дитини", - зазначається у повідомленні.

Лікарю загрожує покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Головне фото ілюстративне

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!