Білий дім виділив Україні $200 мільйонів військової допомоги


Адміністрація президента США Джо Байдена непублічно виділила 200 млн доларів військової допомоги Україні.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Politico.

«Наприкінці грудня адміністрація Джо Байдена без зайвого галасу санкціонувала виділення додаткових 200 мільйонів доларів на допомогу Україні у сфері безпеки, - зазначає видання. - Пакет заходів безпеки дозволив постачання більшої частини військової техніки та озброєння, які США надавали раніше, включаючи стрілецьку зброю та боєприпаси, захищені радіостанції, медичне обладнання, запасні частини тощо».

Суму у 200 млн доларів затвердили в рамках повноважень президента Байдена: він має право доручити державному секретареві звернутися до міністра оборони з проханням доставити товари з запасів Пентагону в країну, що перебуває в небезпеці. Після цього Білий дім має повідомити Конгрес про те, «що непередбачена надзвичайна ситуація потребувала негайної військової допомоги».

«Ми надаємо оборонну допомогу Україні... І продовжуватимемо робити це протягом найближчих тижнів та місяців, використовуючи низки механізмів, зокрема ініціативу щодо сприяння безпеці України», - сказав виданню представник Держдепартаменту.

У Києві виданню сказали, що Сполучені Штати надішлють радарні системи та деяке морське обладнання, хоча неясно, коли буде здійснено перші постачання.

Нагадаємо: Байден не вперше вдається до такого кроку. Так у серпні, незадовго до зустрічі з президентом Володимиром Зеленським він зобов'язався надати Києву військову допомогу в розмірі 60 млн доларів. Частину цієї допомоги, включаючи стрілецьку зброю та боєприпаси, було доставлено в Україну минулого місяця.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!