Блаженнішому Святославу подарували копію жезла Андрея Шептицького


Урочистості з нагоди освячення Собору, зведеного на березі Дніпра, знаменують повернення Української Греко-Католицької Церкви до її коренів часів Володимирового Хрещення, 1025-річчя якого УГКЦ також святкує у ці дні.

Взяли участь в урочистостях з нагоди освячення Патріаршого Cобору Воскресіння Христового Української Греко-Католицької Церкви офіційні делегації від Римо-Католицької Церкви та Східних Католицьких Церков, представники благодійних організацій та вірні з усіх континентів світу. Учасниками прощі були: Архиєписоп і Митрополит Івано-Франківський Української Греко-Католицької Церкви Володимир Війтишин, голова Політради ВО “Батьківщина” та фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк, народний депутат України Володимир Шкварилюк,  представники Івано-Франківщини, депутат Галицької районної ради Дмитро Горчак, настоятель церкви с.Крилос отець Ярослав Жолоб, отець Йосафат Мощич Згромадження Св.Апостола Андрія, пише "Галицьке слово".

Після прощі делегація від Івано-Франківської області, яку очолив Архиєпископ і Митрополит  Володимир Війтишин, подарувала від Арсенія Яценюка та Прикарпаття  Патріарху Блаженнішому  Святославу  копію жезла Андрея Шептицького. Вручаючи жезл, народний депутат України Володимир Шкварилюк сказав, що це подарунок за вагомий внесок у духовну скарбницю нашої держави.

Повчальною є історія жезла Митрополита Андрея Шептицького. Після заборони УГКЦ цю коштовну річ зберігала родина єпископа Павла Василика. Далі реліквію було передано Софрону Мудрому, а від нього вона потрапила до Музею історії церкви в Галичині. Митрополичий жезл складається з трьох частин. У розібраному вигляді він уміщається у футлярі, який теж у музеї. Дві змії коло верхів’я жезла символізують земну мудрість, виваженість, терпіння. Але вони не можуть вивершуватися над хрестом, який означає мудрість небесну і духовну.

За словами Володимира Шкварилюка: «Церква завжди була і залишається невід’ємною частиною життя кожного українця. Адже церква з її цінностями нагадує кожному з нас, що ми маємо допомагати один одному щодня і не залишатися байдужими до долі Батьківщини. Церква вчить нас, як жити достойно та з вірою у серці долати труднощі. І кожен з нас повинен долучитися до розвитку духовності, щоб стати ближчими до Бога і церкви».