Через нічну російську атаку прикарпатців закликають економити електрику


У ніч на 26 вересня росія атакувала територію України ударними безпілотниками та ракетами. На жаль, під час повітряної тривоги ворожої атаки зазнало й Прикарпаття.

Як зазначають в обленерго, в Івано-Франківській громаді були пошкоджені високовольтні мережі та інше енергетичне обладнання.

Після сповіщення про відбій небезпеки, енергетики АТ «Прикарпаттяобленерго» виїхали на місця аварій для усунення наслідків та відновлення електропостачання для споживачів.

"Унаслідок атаки знеструмленими були мешканці центральної частини Івано-Франківська та його околиці. Активні роботи з ліквідації аварії розпочалися о 8 ранку, після чого для жителів центру міста подача електроенергії відновилася об 11:20. Інша частина мешканців повністю була перезаживлена о 13:20. Таким чином над відновленням електропостачання працювали більше 5 годин, були задіяні виїзні бригади та додатково обласні і районні диспетчери", - кажуть в обленерго.

Попри те, що у всіх франківців зараз є світло, енергетики просять не перевантажувати мережі роботою потужних електроприладів.

"Унаслідок атаки на енергообʼєкти зараз надійність електропостачання знижена. У випадку перенавантаження системи можуть виникнути аварійні ситуації і, як наслідок, – аварійні вимкнення. Тож просимо користуватися електротехнікою ощадливо та мінімізувати споживання в «пікові» години", - закликають енергетики. 

Бережіть себе та у випадку повторного оголошення повітряної тривоги не нехтуйте укриттям!

Нагадаємо, росіяни вдарили по об’єкту критичної інфраструктури. На щастя, загиблих і травмованих немає.

Як повідомило Прикарпаттяобленерго, через ворожу атаку в Івано-Франківській громаді зафіксовані пошкодження електромереж. Через це наразі знеструмлена центральна частина Івано-Франківська: вулиці Незалежності, Коновальця, Січових Стрільців, Степана Бандери та частина прилеглих. Також через знеструмлення на маршрути не виїхала частина тролейбусів, а у деяких навчальних закладах немає світла, тож харчування будуть довозити.

До теми: У середмісті Франківська відновили електропостачання після нічної атаки

Рятувальники показали, як ліквідовували наслідки ворожої атаки у Франківській громаді

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!