Cтаршокласники івано-франківських шкіл знайомляться з роботою міської ДПІ


Днями фахівці Івано-Франківської ДПІ провели екскурсію для учнів гімназії № 2. Захід відбувся не випадково, адже податківці упродовж кількох років читають учням старших класів гімназії лекції щодо оподаткування.

Начальник інформаційно-комунікаційного відділу ДПІ Галина Яремко провела гостей інспекції приміщеннями Центру обслуговування платників, де вони мали змогу побачити роботу податківців під час обслуговування громадян. Учні не лише ознайомились із роботою Центру (видача довідок та дозвільних документів; прийом звітності і вхідної кореспонденції; обслуговування платників), а й побачили виставку робіт учасників конкурсу «Очима дитини – про бюджет країни».

Гімназисти також відвідали представників Акредитованого Центру сертифікації ключів, які на практиці продемонстрували порядок реєстрації та видачі електронного ключа цифрового підпису. Тут екскурсанти довідались про переваги електронного звітування.

Цікавою для юних відвідувачів ДПІ виявилась інформація, розміщена на інформаційних стендах Центру. Нею вони можуть скористатись при підготовці занять з економічних дисциплін в гімназії та при написанні рефератів.

На завершення зустрічі учні подякували за змістовну екскурсію та цікаву розповідь. Вони виразили слова вдячності працівникам ДПІ за можливість побачити роботу органу Міндоходів зсередини.

Подібні екскурсії у міській ДПІ триватимуть і надалі, тож з роботою інспекції ознайомляться учні й інших шкіл Івано-Франківська.