Де відпочити у вихідні на Прикарпатті


Подорожувати восени набагато приємніше: немає надмірної спеки, навпаки, сонце ніжно пестить своїми промінчиками, а природа радує яскравими фарбами.

Тому навіть звичні місця можуть здатися новими і незвіданими. А щоб провести приємний уік-енд, зовсім не обов'язково їхати в екзотичні країни. На Прикарпатті достатньо унікальних, загадкових і неймовірно гарних місць, пише Бліц-Інфо з посиланням на igotoworld.

Любителі екотуризму та густих незайманих лісів можуть відправитися в Карпатський біосферний заповідник.

Ці місця справжня знахідка для туриста, оскільки майже вся площа заповідника вкрита реліктовим буковим лісом. На його території прокладено 18 туристичних маршрутів.

Тут у вас є унікальна можливість побувати на найвідомішій вершині Українських Карпат: піднятися на Говерлу і помилуватися недоторканими високогірними ландшафтами, озерами і альпійськими луками.

Говерла

Якщо ви хочете з головою зануритися в культуру та історію рідного краю, побачити своїми очима шедеври народної творчості, тоді вирушайте в Національний парк «Гуцульщина» Івано-Франківської області.

На території парку турист може доторкнутися до самобутньої культури гуцулів: взяти майстер-клас з вишивання або різьби по дереву, купити сувенір на пам'ять і пограти на місцевих музичних інструментах.

Познайомитися з місцевою архітектурою, побачити перлину гуцульського зодчества – старовинну дерев'яну церкву Успіння Богородиці. До послуг туристів відразу кілька варіантів відпочинку: трекінг, кінні прогулянки, етнотуризм, екстремальні сплави по річці Черемош. Інформаційно-туристичний центр парку знаходиться в місті Косів.

церкву Успіння
Богородиці

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!