До кінця року ще два комунальні заклади у Долині стануть енергонезалежними


Минулого року в закладі дошкільної освіти «Теремок» Долинської міської ради встановили першу комунальну сонячну станцію потужністю 16,2 кВат. Цьогоріч у планах встановити ще дві.

Як розповів міський голова Долини Іван Дирів, проєкт «Виконання заходів з енергоощадження – капітальний ремонт системи електропостачання з встановленням сонячної станції в ЗДО «Теремок» вдалося реалізувати завдяки участі в обласному конкурсі проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування, інформує кореспондентка "Бліц-Інфо".

Загальна вартість проєкту становить 871 500 грн: зокрема Івано-Франківська обласна рада виділила 631 500 грн., а Долинська міська рада – 240 000 грн.

"Найперша задумка була, щоб пережити зиму. Тут встановлена твердопаливна котельня і щоб працював котел під час вимкнень світла та подавав тепло потрібна електроенергія. Також ця СЕС забезпечує світло в закладі. Плануємо доставити панелі, щоб можна було і готувати їжу", - каже мер.

Іван Дирів пояснює, що обрали саме цей заклад невипадково, адже його передала Укрнафта. Він був у гарному стані, тому якраз вистачало виграних коштів. Також мер анонсував встановлення цьогоріч ще двох сонячних електростанцій.

"Укрнафта виділяє нам безповоротну допомогу на встановлення двох сонячних електростанцій потужністю до 30 кВат на дитячій лікарні та дитсадку на суму 3,5 мільйонів гривень",- відзначив Іван Дирів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!