Долинський водоканал продаватиме надлишок електроенергії


З 1 липня КП "Водоканал" Долинської міської ради почне продавати надлишок електроенергії, яку виробляє сонячна електростанція.

Про це повідомив міський голова Долини Іван Дирів.

"На жаль, цей процес не відрізняється передбачуваністю, адже все залежатиме від погоди, від кількості сонячних днів, але в години пікової генерації сонячних панелей, коли кількість виробленої електроенергії перевищує використання для потреб Водоканалу, ми зможемо продавати надлишок в мережу. На даний час вже проведено тендерну процедуру та визначено покупця – ТОВ "Прикарпатенерготрейд", - зазначив Дирів.

Він додав, що на зароблені гроші (в літні місяці очікують близько 50 тисяч гривень на місяць) проводитимуть поточний ремонт, замінюватимуть зношені мережі.

"Яка від цього користь громаді? Крім того, що, завдяки встановленню СЕС наприкінці минулого року, ми під час відключення світла залишатимемось з водою та водовідведенням, ще й суттєво економлячи бюджетні кошти, тепер ми на цьому зароблятимемо, а на зароблені кошти (в літні місяці очікуємо орієнтовно 50 тисяч гривень на місяць) зможемо проводити поточний ремонт, замінювати зношені мережі та не підвищувати тариф для населення, хоча, зважаючи на зростання вартості електроенергії, передумови для росту тарифів звісно ж суттєві", - пояснив міський голова.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!