Двоє прикарпатців представлятимуть Україну на Іграх Нескорених


Загалом у відбіркових змаганнях брали участь 329 військових та ветеранів з різних регіонів України.

Команда Invictus Games представила склад національної збірної, яка представлятиме Україну на міжнародному заході Invictus Games Vancouver Whistler 2025, інформує Бліц-Інфо.

Загалом до складу збірної увійшли 35 військових та ветеранів з різних регіонів України. Івано-Франківщину на змаганнях представлятимуть двоє військовослужбовців: Андрій Бойчук та Андрій Насада.

На зображенні може бути: 1 особа, борода та текст

 Бойчук Андрій, старший лейтенант ЗСУ, військовослужбовець, представляє Івано-Франківську область. Отримав поранення в грудні 2023 року поблизу села Кліщіївка, Донецької області внаслідок мінометного обстрілу противника.

На зображенні може бути: 1 особа та текст

Насада Андрій, старший солдат ЗСУ, ветеран, представляє Івано-Франківську область. Отримав поранення в липні 2022 року внаслідок підриву автомобіля поблизу села Спірне, Донецької області. Вважає, що спорт — це можливість віднайти сенс життя. Спорт — це дисципліна, де можна спробувати свої можливості, і мотивувати інших поранених військових і цивільних людей. 

Варто зауважити, що відбір відбувався відповідно до критеріїв, переданих Україні міжнародною Фундацією The Invictus Games Foundation, за підсумками національного відбору, анкетування, розгляду поданих учасником документів, а також особистих інтерв’ю з психологом. Рішення щодо кожного учасника збірної України приймалося членами відбіркової комісії за критеріями: потреба у відновленні – 40%, ставлення – 25%, спортивна етика – 25% та спортивний результат - 10%.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!