Франківець продовжує боротьбу за звання найкращого кулінара країни


6 березня глядачі побачили п'ятий випуск кулінарного шоу країни «МастерШеф. Професіонали»-3.

Учасники складали іспит на тайм-менеджмент і випробовували фортуну. На кухні вони побачили барабан, розділений на три частини. Перш ніж перейти до завдань, учасники поділилися на три команди. Покрутивши перше колесо барабана, профі дізналися, який продукт буде зіркою страви і кількість балів, яку вони за неї отримають. Що складніший продукт ― то більше балів. Та якщо цього виявлялося недостатньо, командам можна було подвоїти і навіть потроїти бали. 

Другий конкурс почався з того, що учасники трьох команд вийшли на певний час із кухні. Перед суддями залишилися тільки капітани. Ектор презентував перед ними свою страву: смажену у фритюрі креветку у паніровці з сухарів панко з манго-сальсою та манго-соусом. Насамперед необхідно було запанірувати і приготувати у фритюрі креветку, потім сальсу, карамель, манго-пюре, зварити олію з паприкою і зробити презентацію. Капітани мали розрахувати баланс смаків у страві настільки точно, щоб кожного продукту було так само, як у страві судді. 

На третьому етапі учасникам потрібно було приготувати фуа-гра з цитрусовим пюре. У підсумку франківець Микола Мигаль піднявся на балкон та продовжив боротьбу за звання найкращого кулінара країни.

У битві чорних змагалися: Елеонора, Радек, Микола, Стелла та Ігор. Учасникам потрібно було приготувати незвичайний «крейзі-шейк» (коктейль із горою солодощів або закусок зверху.  Прим. ред.). Для кожного учасника був окремий вид напою під коробками: квас, кефір, смузі, томатний сік та айран. Їм потрібно було придумати продовження напою так, щоб це було органічно і гармонійно. Кожен мав створити так звану статую з напою, щоб вона була масивною, смачною та креативною. На роботу виділили півтори години. У 5 випуску проєкту «МастерШеф. Професіонали»-3 залишив Радек Конечни. 

Нагадаємо, 26-річний Микола Мигаль у кулінарії вже дев’ять років. Раніше франківець працював у відомому ресторані, гостями якого були три президенти України. Чоловік потрапив у 20-ку найкращих, нагодувавши суддів шоу качиним філе з карамелізованим кленовим листям, яке зібрав у міському парку. Згодом Мигаль здивував суддів стравою з цибулі.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!