Франківські метеорологи попереджають прикарпатців про грози з градом у середу


У середу, 17 липня, в Івано-Франківській області очікується погіршення погодних умов - грози з градом та сильний вітер.

Через це в регіоні оголосили штормове попередження. Про це повідомили в обласному центрі з гідрометеорології.

"Попередження про небезпечні метеорологічні явища! Протягом доби 17 липня по місту Івано-Франківську та області очікуються пориви вітру 15-20 м/с, гроза, град. (1 рівень небезпечності, жовтий)", - йдеться у попередженні.

 

Окрім того, на окремих річках області очікується формування швидкоплинних дощових паводків з підвищенням рівнів води на 0,5 - 1,5 м, а місцями до 2 м над поточними відмітками. Також можливий вихід води на заплаву. У місцях проходження інтенсивних дощів можливе формування значного місцевого та схилового стоку, а в гірських районах існує загроза сходу локальних селевих потоків.

 

Довідково. 

“Жовтий” рівень небезпечності означає, що погодні умови потенційно небезпечні для населення, інфраструктури та навколишнього природного середовища. Вони можуть призвести до ускладнення роботи підприємств енергетики, комунального господарства, порушення та припинення руху транспорту. Рекомендується зберігати підвищену уважність і обережність та слідкувати за повідомленнями про можливе подальше ускладнення погоди.

 Головне фото ілюстративне.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!