Інтернет-вроки або Як обдурюють християн в соцмережах (ВІДЕО)


"Напиши в коментарях "Амінь" та отримай Боже благословення". Священник УГКЦ Андрій Максимович з Львівщини пояснює, що не так з такими дописами у Фейсбуці і чому не потрібно на них реагувати.

Останнім часом в українському сегменті Фейсбуку публікують сотні дописів нібито від православної церкви, де закликають "натиснути на голуба", "доторкнутись до ікони" чи "написати Амінь" - все для того, аби отримати Боже благословення.  Дійшло це вже й до прикарпатських спільнот. Що не так з цими дописами пояснив на своєму Ютуб-каналі отець Андрій Максимович, священник Української греко-католицької церкви з Моршина, передає "Бліц-Інфо".

"Зараз як і колись шахраї зловживають вірою людей. Колись закликали розіслати повідомлення 10 друзям, аби зняти родове прокляття. Зараз - закликають натиснути на екран телефону, поширити, чи прокоментувати якийсь допис, ніби це має змінити щось в нашому житті. Сьогодні, на жаль, моя сторінка у Фейсбуці наповнюється дописами ботів, які зловживають довірою християн, генеруючи тексти і зображення штучним інтелектом. Чому люди на це реагують? Бо це є дуже просто, ми хочемо вирішити свої проблеми. Але щоб насправді їх вирішити, потрібно встати з дивану і щось робити. Брати відповідальність у свої руки і змінювати своє життя. Але це нелегко. А написати "Амінь" у коментарях дуже просто", - відзначає отець Андрій.

Священник пояснив, що не так з цими усіма дописати та як зрозуміти, що тобою маніпулюють. 

Найприкріше, що на кожен такий допис реагують сотні, а то й кілька тисяч людей. Не звертаючи уваги ні на банальні граматичні помилки у текстах та відео, згенерованих штучним інтелектом.

На думку священника, найімовірніше ці дописи створюють для збільшення охоплення сторінок в соцмережах, аби пізніше використати у певних цілях. Не виключає, що для розповсюдження ворожої пропаганди, або ж - з шахрайською метою.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!