Івано-франківська влада візьме кредит для купівлі комунального транспорту


Війна з перевізниками, що в Івано-Франківську тривала два дні, ще раз довела необхідність впровадження громадського транспорту.

Нині, окрім маршруток, їздять лише тролейбуси. Вони охоплюють не всі мікрорайони міста, тому міська влада прийняла рішення модернізувати транспортні систему, а також впровадити додаткові тролейбусні лінії, нові автобуси та тролейбуси.

«Ми хочемо запустити тролейбусну лінію на вулиці Мазепи-Довженка, - розповідає в розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» директор Департаменту ЖКГ, транспорту та зв’язкку, Михайло Смушак. – Якщо все вдасться так, як заплановано, то можна буде зменшити кількість маршруток. Для такої ініціативи ми плануємо отримати кошти від Європейському Банку Реконструкції і Розвитку, до того ж це буде кредит під низькі відсотки. Ми провели кілька робочих зустрічей з представниками банку. Наразі, подаємо всю необхідну документацію, яку вони вимагають. Далі цю документацію розглянуть, а тоді вже буде вестися діалог по конкретних умовах і термінах кредиту».

Цього року чиновник обіцяє, що будуть зроблені всі необхідні підготовчі кроки. Якщо буде сприятлива політична ситуація в країні, позитивний економічний стан, то до кінця року будуть перші результати. Можливо навіть перші автобуси.

Як наголошує Михайло Володимирович, для міста планують закупити 30 автобусів та 40 тролейбусів. А також модернізувати підприємство «Електроавтотранс». Такий розвиток подій позитивно вплине і на екологічну ситуацію, адже тролейбуси – найекологічніший вид транспорту, стверджують спеціалісти.