Івано-Франківські чиновники провели перевірку міських шкільних їдалень


Питання організації харчування дітей у навчальних закладах залишається одним із найбільш актуальних. На активну діяльність дітей впливає саме правильна організація та додержання режиму харчування.

У серпні поточного року спільно- управління торгівлі, управління освіти і науки та міськрайонне управління держсанепідемслужби провепи обстеження всіх їдалень шкіл міста щодо їх підготовки до нового 2013-2014 навчального року.

Приватними підприємцями до відкриття нового навчального року проведено ремонти виробничих та складських приміщень, закуплено кухонний посуд, миючі та дезінфікуючі засоби, відремонтовано електроплити, котли, бойлери. Однак в школах № 1,5, 7,9 та школі с.Хриплин для приготування страв використовуються газові плити.

Приватними підприємцями складено циклічне меню по сезонам для всіх дітей навчального закладу. Укладено угоди з постачальниками на закупівлю всіх продуктів харчування.

Зобов’язано суб’єктів господарювання дотримуватись розпорядження голови облдержадміністрації від 11.08.2009 року № 467 «Про встановлення граничних торговельних надбавок ( націнок) на продукцію громадського харчування» та рішення сесії міської ради від 08.082013р № 1179-37 «Про здорове харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах».