Калуські кавуни вже невдовзі продаватимуть у Франківську та Львові


Фермерськоге господарства «Овочі Слобожанщини», яке релокувалось в Калуську громаду з Куп'янського району Харківської області другий рік поспіль вирощує кавуни на Прикарпатті.

Цьогоріч їх висадили набагато більше - 10 гектарів замість 2 га у минулому році. Для своєї діяльності фермери взяли землю в суборенду. А висаджують кавуни на Прикарпатті наприкінці травня, у вигляді розсади, оскільки висадка насіння у грунт не підходить через дещо холодніший клімат. Сорт, каже співзасновниця фермерського господарства Інна Федосієнко, той самий, «засекречений».

Смакувати ягодою будуть в Івано-Франківську, Львові, й інших містах: «Ми практично забезпечимо нашими кавунами області заходу України, - каже Інна Федосієнко.

Окрім цього, в продажі вже є кукурудза, вирощена фермерами, капуста. Будуть цьогоріч торгувати й картоплею, баклажанами, помідорами, перцем. Їх небагато виростили, але на точках продажу їх можна буде придбати. Всього в суборенді фермерського господарства перебуває 35 га. Їх обробляють 5 працівників, серед них – й працевлаштовані через центр зайнятості. Допомагають також й студінчани.

Пані Інна зазначає, що господарство має договори з чотирма супермаркетами, один з них – в Калуші. Готові надавати продукцію й в інші торгові точки. Також матимуть й власну, де реалізовуватимуть свою продукцію.

Ще є одна приємна новина: у сім’ї фермерів в калуському пологовому будинку 1 липня народилася ще одна донечка, передає "Бліц-Інфо" з посиланням на Калуську міську раду.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!