"Комфортний дім" не є монополіст": Смушак прокоментував зростання квартплати та порадив створювати ОСББ


У міській раді Івано-Франківська прокоментували неочікуване зростання квартплати від КП "Комфортний дім" та порадили франківцям створювати ОСББ.

Про це йшлося під час традиційного брифінгу у міській раді 15 липня.

За словами заступника міського голови Михайла Смушака, квартплата не підіймалася шість років. І всі ці роки тарифи КП були найнижчими як у Франківську, так і в Україні. Однак, за ці роки в рази зросли ціни на пальне, електрику. Також піднялися і зарплати. Тож мерія була вимушена прийняти рішення про збільшення квартплати, бо "підприємство не може працювати в збиток".

"На жаль, ціни ростуть на все. По-перше. Друге - "Комфортний дім" не є монополіст. Відповідно від "Водоекотехпрому, відмінно від "Теплокомуненерго", Івано-Франківськгазу, обленерго. "Комфортний дім" не є монополіст. Тобто, це означає, що від послуг даного підприємства можна у будь-який час відмовитися. Ніхто нікого не змушує. Більше 20 управляючих компаній сьогодні на території Франківської громади. Можна у будь-який момент створити ОСББ. Нещодавно міський голова анонсував, що ми будемо стимулювати створення ОСББ і помагати їм", - заявив Смушак.

 

Заступник мера додав, що зараз не варто здіймати галас щодо зростання тарифів, адже в країні важка ситуація. І вони змушенні забезпечувати принаймні незбитковість міських КП.

Присутній на брифінгу міський голова Руслан Марцінків додав, що франківці, які незадоволенні зростанням, можуть відмовитися від послуг комунального управителя. Натомість обрати приватників або створити ОСББ. Наголосив, що дійсно, місто готове виділити по 100 тисяч гривень будинкам, які захочуть створити об'єднання співвласників багатоквартирного будинку.

"На жаль, мусимо сьогодні діяти на вимогу часу", - підсумував Марцінків.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!