Купівля спецобладнання для ЗСУ обернулась для прикарпатця втратою 105 000 гривень


Однією з найпопулярніших схем шахрайства в мережі – це продаж та купівля товару в мережі. Повна або часткова передоплата за товар - це відразу повинно насторожити покупця, адже в таких випадках виникає ризик залишатись ні з чим.

До прикладу, мешканець Тисменицької громади натрапив в інтернет-мережі на оголошення про продаж спеціального обладнання для потреб ЗСУ. Ціна була досить прийнятною, що і зацікавило його.

Потерпілий здзвонився з нібито продавцем та домовився про покупку. Однак, основною умовою була повна оплата. Надалі, аферист надіслав реквізити платіжних карток, на які чоловік переказав 105 тисяч гривень. І як результат, замовлений товар не отримав та кошти йому не повернули. Про випадок розповіли у головному управлінні Національної поліції в Івано-Франківській області. 

Слідчі розслідують кримінальне провадження за фактом шахрайства, поліцейські проводять ряд заходів для встановлення зловмисника.

Поліція вкотре наголошує:

-під час покупки через мережу Інтернет громадянам не слід погоджуватися на будь-яку передоплату;

-якщо продавець наполягає – краще відмовитися від покупки, якою б привабливою не була ціна;

-ВАЖЛИВО! Низька вартість і внесення передоплати – це найперші ознаки того, що оголошення розмістив продавець неіснуючого товару;

-варто знайти іншу пропозицію з більш реальною ціною, і домовитися про оплату покупки по факту її отримання.

Не дайте себе ошукати!

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!