Важко комунікувати: Марцінків каже, що обленерго пора повернути державі


Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків під час прямого ефіру розповів про спроби налагодити у громаді проблеми із зв'язком, теплом та електрикою.

Відтак, повідомив, що, ініціює зустріч в п’ятницю з інтернет-провайдерами та телекомунікаційниками.

"Вважаю, що сьогодні вони мають більше працювати над тим, щоб був безперебійний зв’язок у мешканців Івано-Франківська. Бо крім проблеми з електрикою, бачимо, що є проблеми з Інтернетом. Є певні проблеми зі зв’язком. Сьогодні недостатньо робиться провайдерами, щоб забезпечити безперебійний Інтернет та зв’язок.

Мав сьогодні зранку достатньо непросту бесіду з енергетиками. Досить важко з ними комунікувати. Все-таки те, що вони в приватній власності, у власності олігархів, а не у власності громад і держави – спричиняє великі незручності. Якщо це було державне підприємство, саме зараз, коли відбувається війна з московією, думаю, що найкраще для держави повернути ці підприємства у власність держави чи у власність територіальних громад", - відзначив Руслан Марцінків.

Втім, за словами міського голови, основна бесіда була про ті котельні, де є проблема із постійним вимкненням і ми не можемо витягнути потужності генераторами.

"Це такі котельні, як на вул. Набережній, Військових Ветеранів, на Бельведерській, на Хриплинській. Десь знайшли порозуміння. Скоро, думаю, що ці котельні запрацюють у звичному режимі. Звісно, можуть бути проблеми тому була досить непроста бесіда. Та ні обленерго, ні облгаз не підпорядковуються місту – це приватні структури. Але стараємось захищати інтереси громади. Я бачу ваші тисячі звернень по теплопостачанню. Тому – це основна зараз робота, щоб тепло було подане до осель. По воді – маємо генератори. Так, не скрізь вистачає потужності. Та, якщо води нема декілька годин – це не критично", - додав очільник громади.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.

Завжди цікаві новини!