Мер Калуша заявив, що дивно читати про погані дороги від людей, які нещодавно вимагали "всі кошти на ЗСУ"


Міський голова Калуша Андрій Найда відповів на негативні відгуки мешканців міста про стан доріг у громаді. Каже, що дивно читати такі коментарі у соцмережах від людей, які нещодавно вимагали "всі кошти на ЗСУ".

Відповідна заява опублікована на facebook-сторінці Найди.

"У соціальних мережах знову спостерігаю сплеск негативних емоцій, чи то маніпуляцій, щодо питання ремонту доріг в Калуській громаді. Насамперед зазначу, що дуже дивно читати коментарі з претензіями через стан доріг від людей, які нещодавно збиралися з плакатами під міською радою вимагаючи "Всі кошти на ЗСУ", - заявив голова Калуша.

Він одразу додав, що підтримка Сил оборони "завжди була і залишається для нас справою №1".

"На підтримку ЗСУ, сімей військовослужбовців та родин полеглих Героїв торік ми спрямували 53 мільйони гривень. Власне, минулого року ми намагалися знаходити золоту середину, забезпечуючи необхідними засобами військовослужбовців та підтримуючи належні умови життєдіяльності в громаді. Але такий стан справ не влаштовував вас, дорога громадо. Ми неодноразово зустрічалися з критикою, маніпулятивними дописами у соцмережах, ініціативними групами, які виступали з гаслами про те, що не треба ні доріг, ні тротуарів. У результаті – «бонус» від держави – вилучення військового ПДФО, а це мінус 80 мільйонів гривень з місцевого бюджету", - пояснює мер.

Найда пояснює, що у 2024 рік міськрада передбачила більше як 55 мільйонів гривень для допомоги Силам оборони. А от гроші на капітальні ремонти доріг та інші розвиткові видатки перестали виділяти.

"Як наслідок – знову маємо негативні відгуки, маніпулятивні дописи та скарги. Єдине – змінився їх характер – уже не про підтримку Захисникам, а вимоги про ремонт доріг. Шановна громадо! З урахуванням дійсної ситуації – запевняю – капітальних ремонтів доріг у Калуській громаді цього року не передбачається. ‼️Оскільки всі зусилля ми спрямовуємо на те, щоб допомогти військовослужбовцям на передовій. Все, що ми можемо на сьогодні – це підтримувати стан доріг поточними ремонтами там, де їх стан вкрай критичний. Знаю, що цей допис спонукає вас знову негативити в коментарях та на різних платформах в соцмережах, створених маніпуляторами. Але перед тим, як написати – подумайте про те, що все, окрім Перемоги на сьогодні немає ніякого значення! Вистояти, побороти ворога, перемогти – головне завдання кожного. І зробити ми це можемо лише разом, підтримуючи людей-титанів на фронті, акумулюючи зусилля в тилу та зберігаючи холодний розум! Будьмо свідомими ситуації, в якій доводиться жити!", - підсумовує Найда.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!