На Калущині відремонтують дорогу за 200 мільйонів


16 січня в системі державних закупівель Прозоро служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області оголосила тендер на поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-14-19 Миколаїв-Жидачів-Калуш на ділянках км 67+776 — км 71+626, км 72+186 — км 76+476 в Івано-Франківській області.

Сума тендеру становить понад 202,2 млн гривень — це кошти державного бюджету. Термін подачі пропозицій на участь у тендері — 16 лютого, аукціон запланований на 24 березня, інформують "Вікна".

Згідно з умовами закупівлі, термін виконання робіт — до кінця наступного року.         

Дві ділянки автодороги, на ремонт яких оголошено тендер, розташовані на території Калуша. Їхня загальна протяжність — понад 8,1 км. Нагадаємо, минулого року Калуська міська рада передала з державної у комунальну власність ділянки проїзних частин доріг на вул. Окружній (протяжністю 4,85 кілометра), вул. Литвина (протяжністю 1,25 кілометра), вул. Мостиській (протяжністю 1 кілометр) та вул. Глібова (протяжністю 1,6 кілометра) — вони є складовими дороги територіального значення Т –14-19 Миколаїв-Жидачів-Калуш. Таким чином, загальна протяжність переданих доріг — 8,7 км. Схоже, що ремонт не зачепить лише ділянку вул. Окружної протяжністю трохи менше за 600 метрів, яку в 2019 році було відремонтовано коштом міського бюджету за понад 4,2 млн гривень.

Згідно з оприлюдненою тендерною документацією, заплановано значний обсяг робіт, який включає не лише ремонт асфальтного покриття, але й влаштування кільцевої розв’язки з острівцями безпеки, демонтаж старих і будівництво двох нових мостів через Сівку і обвідний канал Сівки, влаштування тротуарів, дренажної системи, зупинкових майданчиків, трьох автопавільйонів тощо, а також нанесення дорожньої розмітки  і встановлення дорожніх знаків.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!