На Прикарпатті 56 інтернет-провайдерів подали заяви про припинення роботи


Протягом серпня-жовтня 487 операторів інтернет-звʼязку звернулися до НКЕК із заявами про їх виключення з реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж.

Про це у facebook повідомив голова підкомітету Верховної Ради із кібербезпеки Олександр Федієнко.

Це сталося після заборони працювати на спрощеній формі оподаткування, зазначає нардеп.

"Після того, як Державна податкова служба України почала знищувати малий бізнес провайдерів інтернет, мені стало цікаво, скільки субʼєктів які надавали послуги доступу до мережі Інтернет припинять свою роботу. Тому звернувся до НКЕК надати статистику. Про що мова? #НКЕК це регулятор який займається саме питаннями провайдерів, та веде відповідний реестр таких субʼєктів. Отримана відповідь мене не просто приголомшила! Вона мене шокувала. 1316 субʼєктів вийшли з реєстру регулятору. Тобто припинили існування. Я не знаю куди вони пішли, можемо припустити що частина закрилась, частина пішла в тінь, та вийшли з під нагляду регулятора. Частина може буде продаватись", - повідомив Федієнко.

Він також оприлюднив відповідь на депутатське звернення від НКЕК.

Так, станом на 8 жовтня кількість суб'єктів господарювання, які з серпня звернулися із заявами про їх виключення з реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж, досягла 487. В Івано-Франківській області таких 56.

"Я думаю через місяць ми отримуємо ще 1000 провайдерів з реєстру, які першими робили цифровізацію Країни", - підсумовує Федієнко.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!