На Прикарпатті створюють екскурсію для дітей на маршруті «Легенди Опілля»


На Прикарпатті у Бурштинській громаді розробляють екскурсію для дітей через козину ферму та Гору над Дністром, які є на маршруті «Легенди Опілля».

Про це Укрінформу розповіла координаторка турмаршруту Оксана Мухіна.

«Ми взялися на маршруті «Легенди Опілля» виокремити екскурсію для дітей. Сюди хочемо включити «Гору над Дністром», що у селі Новий Мартинів, та козину ферму у селі Тенетники. Тут дітям пропонуватимуть молоко, солодкий пиріг. Кози і вівці там пасуться просто у лісі і радо йдуть на контакт з людьми. Між цими локаціями ми запропонуємо дітям відвідати «Хатинку-царинку», яку створив місцевий майстер, та майстер-класи у справжній кузні», – розповіла Мухіна.

Вона зауважила, що такі екскурсії зможуть замовляти батьки та адміністрації шкіл.

За словами Мухіної, головний маршрут «Легенди Опілля» у Бурштині відкрили влітку. «Гора над Дністром» вже стала улюбленою локацію для тих, хто любить фото- і відеознімання серед гарних краєвидів. Зацікавлює туристів тунель біля руїн давнього замку у селі Новий Мартинів, який кілька століть тому був великим портовим центром.

«Археологи говорять, що це початок тунелю , який проходить під річкою Дністер. До кінця розкопки не завершені. Перші дослідження ми організували своїми силами, для продовження потрібні великі кошти і фахівці», – додала Мухіна.

Маршрут «Легенди Опілля» – це комплексний проєкт зеленого туризму, заснований на історико-культурній та природній спадщині території Бурштинського Опілля. Його протяжність 10 км. Цей шлях можна пройти пішки або подорожувати велосипедом чи автомобілем.

На маршруті туристам пропонують оглянути 13 об’єктів, серед яких є релігійно-історичний центр та природна локація, де можна порибалити або поплавати на човні.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!